Πολιτική

Μητσοτάκης στη δευτερολογία: Δεν θα κοροϊδέψουμε, ούτε θα εξαπατήσουμε τους αγρότες

Μητσοτάκης στη δευτερολογία: Δεν θα κοροϊδέψουμε, ούτε θα εξαπατήσουμε τους αγρότες

Πηγή Φωτογραφίας: [366932] ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Κύριε Χαρίτση μπορεί το κόμμα σας να λέγεται Νέα Αριστερά αλλά φοβάμαι ότι έχετε υιοθετήσει όλες τις παλιές κακές συνήθειες της Αριστεράς και μιλάτε πολλή ώρα χωρίς να λέτε τίποτα συγκεκριμένο», είπε ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή

«Κύριε Χαρίτση μπορεί το κόμμα σας να λέγεται Νέα Αριστερά αλλά φοβάμαι ότι έχετε υιοθετήσει όλες τις παλιές κακές συνήθειες της Αριστεράς και μιλάτε πολλή ώρα χωρίς να λέτε τίποτα συγκεκριμένο», είπε ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση στην «Ώρα του πρωθυπουργού».

Και συνέχισε: «Η πολιτική δεν είναι εκθέσεις ιδεών αλλά η δυνατότητα σύνθεσης και υλοποίησης εφαρμόσιμων και καλά κοστολογημένων μέτρων. Έχουμε μια σειρά από παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε για να στηρίξουμε τους αγρότες που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται αλλά τα προβλήματα δεν περιορίζονται στην Θεσσαλία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι για τα προβλήματα με το κόστος παραγωγής «εμείς απαντάμε με δυο σημαντικούς συντελεστές: επιστροφή του ΕΦΚ στο ντίζελ και για το 2024. Επίσης το ρεύμα: ανακοίνωσα 5 σημαντικές πρωτοβουλίες για την μείωση του κόστους στην ενέργεια.»

«Το μέτρο για τους νέους αγρότες», εξήγησε ο πρωθυπουργός «για την αύξηση των κιλοβάτ για τους νέους αγρότες δεν αποφασίστηκε τυχαία αλλά σε συνεννόηση με τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει «ηλεκτρικός χώρος».

Εξηγώντας όσον αφορά στις αποζημιώσεις είπε: «ΕΛΓΑ, κρατική αρωγή και τακτικές ενισχύσεις έρχονται από την ΚΑΠ και πληρώνονται μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σας εξήγησα τι κάνουμε, ποιες είναι οι δυσκολίες και εξήγησα τα χρονοδιαγράμματα στήριξης των συμπολιτών μας».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην διαφορά τιμών από το χωράφι στο ράφι είπε ότι είναι ευρωπαϊκό ζήτημα.

Σημείωσε επίσης ότι είναι ανοικτός να μιλήσει με τους μελισσοκόμους για τις νοθεύσεις μελιού, «γίνονται παράνομες νοθεύσεις όπου το “βαφτίζουν” ελληνικό ενώ δεν είναι έτσι», είπε.

Για την ΚΑΠ ο πρωθυπουργός είπε: «συμφωνήθηκε το 2020 για το πρασίνισμα του πρωτογενούς τομέα: μορφές παραγωγής πιο φιλικές προς το περιβάλλον. Το κόστος της πράσινης μετάβασης εκτιμώ ότι δεν είχε κοστολογηθεί πλήρως από αυτούς που το σχεδίασαν. Για τον διεθνή ανταγωνισμό θέλω να είμαι σαφής, θέλουμε ως Ευρώπη να κάνουμε πχ συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τη Λατινική Αμερική αλλά το κοτόπουλο που εισάγουμε δεν μπορεί να είναι κοτόπουλο που να μην πληροί τις ίδιες προϋποθέσεις, αυτό σημαίνει αθέμιτος ανταγωνισμός».

Για τις υποδομές: Υποδομές που καταστράφηκαν στον Ντάνιελ ήταν πάρα πολλές, οι εικόνες ήταν σκληρές, όντως όταν βλέπαμε τι είχε συμβεί καταλάβαμε ότι είμαστε μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό έργο επισκευής υποδομών που χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί. όταν κόβεται δρόμος σε ένα χωριό πρέπει να πάει έστω και με προσωρινό τρόπο.

Για τη διαχείριση υδάτων: το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, η Θεσσαλία παλεύει δεκαετίες τώρα. Στο παρελθόν πολύ μπορεί να έπεσαν θύματα μιας και μόνο λύσης που ήταν η μεταφορά ποσοτήτων νερού από Δυτική Ελλάδα προς τη Θεσσαλία. Απαιτούνται πολλαπλές παρεμβάσεις – θα συμφωνήσω μαζί σας- δεν υπάρχει μία μαγική λύση. Ένα φράγμα που μπορεί να δώσει λύση. Θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις γιατί η διαχείριση των υδάτων δεν μπορεί να γίνεται με όρους τοπικών συμφερόντων. Αυτό αφορά και την αντίδραση σε ενδεχόμενη πλημμυρικό φαινόμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments