Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του επεισοδίου Κασσελάκη – Πολάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο του επεισοδίου Κασσελάκη – Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [366980] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ 30η ΕΚΘΕΣΗ AGROTICA ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Έμφαση στον προγραμματικό αντιπολιτευτικό λόγο πρόκειται να δώσει η ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Το τελευταίο επεισόδιο του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη, παρά το γεγονός ότι διαψεύστηκε πολλές φορές τόσο από τον ίδιο τον Χανιώτη βουλευτή όσο και από την Κουμουνδούρου, δείχνει την περιδίνηση στην οποία βρίσκεται το κόμμα. Η εσωστρέφεια δεν σταμάτησε μετά τις δυο διασπάσεις, όπως η πλειοψηφία περίμενε.

Οι συνεδριάσεις των διαφόρων οργάνων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ανώφελες. Οι συγκρούσεις απόψεων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ασυνήθιστες. Θυελλώδεις συνεδριάσεις σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα. Από την “Αριστερή Πλατφόρμα” του Παναγιώτη Λαφαζάνη μέχρι τους “53+” και αργότερα τις “Ομπρέλες” του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Φίλη και του Πάνου Σκουρλέτη. Υπάρχει όμως μια νευρικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που μπορεί να εξηγηθεί μόνο με έναν τρόπο.

Η «φτώχεια φέρνει γκρίνια» λέει ο λαός και για τη «μουρμούρα» που δεν σταματά στον ΣΥΡΙΖΑ οι απαντήσεις κρύβονται στους αριθμούς. Το κόμμα από την μεγάλη πτώση του Ιουνίου και το 17,8% που κατέγραψε στις τελευταίες κάλπες τώρα κινείται στη ζώνη του12%-13%. Τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει τόσα ανοιχτά μέτωπα (ομόφυλα ζευγάρια, αγρότες, πανεπιστήμια, ακρίβεια στην αγορά) η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να καρπωθεί τίποτα. Και δεν είναι η πρώτη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά η δεύτερη όπου η όποια φθορά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φυσιολογική. Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να χάνει αυτή τη στιγμή γύρω στις τέσσερις μονάδες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην κερδίζει τίποτα. Το νέο του πρόσωπο δεν έχει πείσει, αλλά ούτε και το πρόγραμμα που παρουσιάζει. Έχει χάσει τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επίσης δεν δείχνει να έχει κάποια δυναμική.

Στο πλαίσιο αυτό, το συμπέρασμα που προέκυψε την τελευταία εβδομάδα είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πλέον τους δύο “στρατηγούς” που τον οδήγησαν στη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές. Η ρήξη με τον Παύλο Πολάκη σημειώθηκε στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ρήξη η οποία, κατά πολλούς, φαίνεται ότι είναι οριστική.

Την ίδια στιγμή, μια συνέντευξη του Νίκου Παπά χτύπησε άλλο ένα “καμπανάκι” για τον νέο πρόεδρο. Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ξεκαθάρισε πως όλοι πρόκειται να κριθούν στις ευρωεκλογές, σε αντίθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να πάει σε δημοψήφισμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος τον Ιούνιο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανάγκη από μια στροφή σε ένα προγραμματικό λόγο και μια συνεκτική και τεκμηριωμένη αντιπολιτευτική ατζέντα.

Αυτό θα επιχειρήσει να κάνει από εδώ και στο εξής ο Στέφανος Κασσελάκης είκοσι ημέρες πριν το Συνέδριο. Με τις καμπάνιες που προετοιμάζονται για την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση γίνεται σαφές πως η οικονομία θα αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα. Αυτή την ώρα, στη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται την Agrotica και το απόγευμα, θα βρίσκεται στην Καστοριά.

Το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη την Κυριακή και το επόμενο θα διεξαχθεί στη Λάρισα σε μια εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments