Πολιτική

Κασσελάκης προς αγρότες: Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις και εμείς θα είμαστε δίπλα σας

Κασσελάκης προς αγρότες: Συνεχίστε τις κινητοποιήσεις και εμείς θα είμαστε δίπλα σας

Πηγή Φωτογραφίας: Χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/EUROKINISSI)

«Οι άλλοι μπορεί να γκρέμισαν με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, εμείς θα χτίσουμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του συνεδρίου , ξεκινώντας την ομιλία του.

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην Κοζάνη.

«Οι άλλοι μπορεί να γκρέμισαν με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση, εμείς θα χτίσουμε», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα του συνεδρίου , ξεκινώντας την ομιλία του.

«Εμείς θέλουμε να χτίσουμε, δεν θα γκρεμίσουμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να γκρεμίσει με τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της περιοχής, όπως ανακοίνωσε από το βήμα του ΟΗΕ.

Εμείς θέλουμε η ΔΕΗ να έχει δημόσιο χαρακτήρα. Η ακρίβεια στην τιμή της ενέργειας, είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για το ζήτημα της τηλεθέρμανσης και την ανάγκη μείωσης της μεγαβατώρας, γιατί είναι βασικό οικολογικό αγαθό, όπως υπογράμμισε.

Η Δυτική Μακεδονία είναι η μόνη περιφέρεια χωρίς θάλασσα και η ιδέα που συζητήθηκε είναι δημιουργία προγραμμάτων για ορεινούς όγκους. Παντού υπάρχει γραφειοκρατία κι εδώ που απαιτείται κεντρικός οικονομικός σχεδιασμός δεν υπάρχει, είπε.

«Λόγω της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα, από τον Οκτώβριο ως τον Απρίλιο, η Δυτική Μακεδονία είναι δύσκολη κλιματική ζώνη κι από εδώ πρέπει να αρχίσει η αποκέντρωση. Υπάρχει τεράστια ανεργία που φτάνει στο 13,7%, χάθηκε το βιός μεταξύ της γούνας και της ΔΕΗ, εδώ πρέπει να αρχίσει η ανάπτυξη της χώρας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Η κυβέρνηση υποβάθμισε τα περιφερειακά πανεπιστήμια. Εδώ στην Κοζάνη βρίσκεται η έδρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όμως από την υποστελέχωση – υποχρηματοδότηση μειώθηκαν τα στελέχη κατά 43%. Έχουμε γίνει η χώρα που δεν σπουδάζει τα παιδιά της. Θέλουμε κι άλλους απόδημους ή να χτίζονται ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως και κλινικές;, διερωτήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, επισημαίνοντας: “Σας λένε για τα Χάρβαρντ που θα έρθουν δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει τέτοιο Πανεπιστήμιο με αυτό που κάνει η ΝΔ”.

Σχετικά με τις επιχειρήσεις τόνισε ότι είναι τελείως άδικο στη μοιρασιά το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφορικά με τα μπλόκα των αγροτών ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ειρωνεία της και το πάθος της, για τη φωτογραφία μου πάνω σε τρακτέρ, μετά από πρόσκληση αγρότηστο πρώτο από τα τρία μπλόκα που επισκέφθηκα και το οποίο, θα είναι το πρώτο από πάρα πολλά μπλόκα, που θα επισκεφθώ.

Εγώ δεν χρειάζομαι τον κ. Γκρινμπερκ και σκηνοθετημένες πόζες, μέσα στην κοινωνία και στο πεδίο γίνεται η δουλειά. Στο πεδίο οι ελίτ ποτέ δεν έχουν καταφέρει να αντισταθούν σε ένα κίνημα».

«Οι αγρότες είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας μας» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρότρυνε τους αγρότες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις «και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε δίπλα σας, δίπλα στους αγρότες, δίπλα στους κτηνοτρόφους, δίπλα σε όλη την κοινωνία».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «αυτό το προσυνέδριο είναι η αρχή μιας μεγάλης πορείας εξωστρέφειας μέσα από την οποία δεν θα μεγαλώσει μόνο το κόμμα, τα μέλη του αλλά το κίνημα που χτίζουμε για να μπορεί αυτή η κοινωνία που βρίσκεται σε παραίτηση να γίνει μία κοινωνία με αισιοδοξία. Θέλω να ξέρουν όλοι και όλες ότι οι ελίτ και οι μηχανορραφίες ανεξάρτητα το πού αρχίζουν και πού θέλουν να καταλήξουν, δεν θα κερδίσουν. Δεν θα προδώσω ποτέ τον κόσμο, δεν θα προδώσω ποτέ τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και όποιος τολμήσει να αντισταθεί σε μία κοινωνία για την κοινωνία θα βρει πολύ κόσμο απέναντί του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments