Πολιτική

Γιώργος Τσίπρας: Οι Ευρωεκλογές αποτελούν σταθμό για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της καθήλωσης

Γιώργος Τσίπρας: Οι Ευρωεκλογές αποτελούν σταθμό για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της καθήλωσης

Πηγή Φωτογραφίας: [366920] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ανόητος για να περιμένει μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κακό αποτέλεσμα ώστε να υπάρξουν εξελίξεις”

Οι Ευρωεκλογές αποτελούν σταθμό για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της καθήλωσης, είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

Ερωτηθείς αν θα είναι μαζί με τους αγρότες ακόμα και αν αποφασίσουν να κλείσουν τις εθνικές οδούς

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Τις μορφές αγώνα τις αποφασίζουν οι αγρότες και το κίνημά τους δεν το αποφασίζουμε εμείς ούτε εισηγούμαστε αλλά ευθέως σας απαντάω ναι σε αυτό το οποίο επιλέγουν.

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Το πιο σωστό ερώτημα είναι σε τι έχουν δίκιο και σε τι όχι οι αγρότες δηλαδή αυτά τα οποία είναι δίκαια είναι ευθύνη της κυβέρνησης να απαντήσει. Να θυμίσω ότι ’21 προς ’22 ενώ είχαμε πολλούς μήνες με εκτοξευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ έλεγε τότε η κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε, έχουμε πάρει μέτρα και τα λοιπά, όταν πια το πολιτικό κόστος έγινε ασύμφορο αποφάσισε από τον Φεβρουάριο του ’22 και στη συνέχεια μια σειρά μέτρων που το τιμολόγιο τουλάχιστον του νοικοκυριού έπεσε, βέβαια τα πληρώνουμε ως φορολογούμενοι μετά αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Θέλω να πω ότι αυτό που λέγεται «δεν υπάρχουν χρήματα» όταν υπάρχει πολιτική βούληση βρίσκονται όταν υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και αυτή τη στιγμή το αγροτικό χώρο υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ερωτηθείς αν θα δρομολογηθούν εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ανόητος για να περιμένει μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κακό αποτέλεσμα ώστε να υπάρξουν εξελίξεις. Όλοι μας έχουμε κάθε συμφέρον να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλά στις εκλογές και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ καλά στις ευρωεκλογές. Είναι σταθμός για εμάς γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της καθήλωσης. Αν δεν ανακάμψουμε, αν δεν υπάρξει μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό και συνεχίζει να υπάρχει ένα πολιτικό σκηνικό που ένα κόμμα έχει 40-41% και όλα τα άλλα είναι κάτω από 20% είναι πολύ κακό όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά για τη δημοκρατία στη χώρα άρα θεωρώ ανόητο να λογαριάζει και να προετοιμάζεται για οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΗΜ: Εσείς στην ουσία λέτε ανόητους αυτούς που ενδεχομένως να εμφανίζονται ως δελφίνοι του κ.Κασσελάκη για την επόμενη μέρα

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Λέω ανόητο όποιον έχει ψηλά σε προτεραιότητα το τι θα κάνει εφόσον δεν πάμε καλά στις εκλογές από το να κοιτάει το πώς θα πάμε καλά στις εκλογές.

Αναφορικά με τη δημοσκοπική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ

Γ.ΤΣΙΠΡΑΣ: Το γεγονός ότι δημοσκοπικά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια δυναμική προφανώς και μας προβληματίζει δηλαδή πρέπει να το δούμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments