Ελλάδα

Κυβερνητικές πηγές: Δεν συζητάμε υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων [vid]

Κυβερνητικές πηγές: Δεν συζητάμε υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει ότι είναι ανοικτός σε συνάντηση με τους αγρότες.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Αποκλεισμοί δρόμων από τους αγρότες εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Ενώ οι αγρότες αποφασίζουν σχετικά με τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεων τους στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, η κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα πως δεν συζητά με κλειστούς δρόμους. Δεν συζητάμε υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων, αναφέρουν και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση περιμένει τις αποφάσεις των αγροτών για να αποφασιστεί το ραντεβού με τους αγρότες. Επίσης, σπεύδουν να αποσαφηνίσουν ότι αν οι αγρότες αποφασίσουν να αποκλείσουν τους δρόμους και να κάνουν «απόβαση» στο Σύνταγμα θα είναι δύσκολο να υπάρξει συνάντηση.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει ότι είναι ανοικτός σε συνάντηση με τους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός, κατά την παρουσία του στην εκδήλωση για το βιβλίο του Δημήτρη Τσιόδρα, ρωτήθηκε για το αν σκοπεύει να έχει συνάντηση με τους αγρότες από τα μπλόκα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Καθίστε πρώτα να πάρουν τις αποφάσεις τους…».

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν ξανά τον πρωθυπουργό για το αν επίκειται συνάντηση μαζί τους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει: «Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

Κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Τσιόδρια, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των αγροτών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση κατάφερε και διατήρησε τους ίδιους πόρους από την ΚΑΠ όταν αυτοί μειωθήκαν για άλλες χώρες.

«Προσωπικά έκανα αυτή τη διαπραγμάτευση. Ήταν το ΕΛΚ που κατάφερε και έβαλε κάποιους φραγμούς σε ενίοτε υπερβολικές απαιτήσεις και προτάσεις των πράσινων και των σοσιαλιστών. Για όλα αυτά τα οποία εν πολλοίς διαμαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες. Η πράσινη μετάβαση είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να γίνει με προσοχή», είπε χαρακτηριστικά.

«Μουγκρίζουν» τα τρακτέρ, αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια με μεγάλη μερίδα των διαμαρτυρομένων να προσανατολίζεται σε συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνου προχώρησαν οι αγρότες της Κρήτης.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο