Ελλάδα

Ρέθυμνο: Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη που βίωνε η ανήλικη – Έκκληση να ανοίξουν στόματα

Ρέθυμνο: Πώς αποκαλύφθηκε η φρίκη που βίωνε η ανήλικη – Έκκληση να ανοίξουν στόματα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Έκκληση να σπάσει η σιωπή όλων όσοι γνωρίζουν για την υπόθεση ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή εκείνοι που έκαναν τόσο κακό στο κορίτσι απηύθυνε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Έκκληση να σπάσει η σιωπή όλων όσοι γνωρίζουν για την υπόθεση ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή εκείνοι που έκαναν τόσο κακό στο κορίτσι απηύθυνε ο Κώστας Γιαννόπουλος

Συγκλονίζει η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στο Ρέθυμνο από δεκάδες δράστες, που αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Έκκληση να σπάσει η σιωπή όλων όσοι γνωρίζουν για την υπόθεση ώστε να οδηγηθούν στη φυλακή εκείνοι που έκαναν τόσο κακό στο κορίτσι απηύθυνε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

«Η κυρία έκλαιγε, ήταν πολύ φορτισμένη, μάς έλεγε ότι έχει τύψεις και δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό που συνέβαινε αλλά φοβόταν τους δράστες, που φέρεται να είχαν δύναμη», περιέγραψε ο Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ για την ανώνυμη καταγγελία το καλοκαίρι που τελικά οδήγησε και στην πρώτη σύλληψη.

Στην υπόθεση για την οποία κινητοποιήθηκαν οι διωκτικές αρχές πριν από περίπου έξι μήνες μετά από ανώνυμη καταγγελία , εμπλέκονται συνολικά 12 άτομα εκ των οποίων ένας 38χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν συνελήφθη μετά από έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στις 22 Ιανουαρίου μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Ρεθύμνου και κρίθηκε μετά την απολογία του προσωρινά κρατούμενος.

Για τους υπόλοιπους 11 εκ των οποίων οι 10 είναι Ελληνες και ενας αλλοδαπός εχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και την υπόθεση χειρίζεται η ανακρίτρια Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας οι αναφερόμενοι σε αυτήν που αναμένεται να κληθούν σε απολογία , αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού και της γενετήσιας πράξης σε ανήλικο άτομο, από το 2022 έως και πρόσφατα. Ωστόσο ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοικτός με την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ρεθύμνου να ερευνά κάθε πτυχή της. Το 15χρονο κορίτσι στηρίζεται ψυχολογικά από ειδικούς επιστήμονες και ψυχολόγους.

Κώστας Γιαννόπουλος: Να σπάσει η σιωπή όλων όσοι γνωρίζουν 

«Για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος έχουμε βρει με την αστυνομία τρόπο σύνδεσης από το τηλεφωνικό μας κέντρο απευθείας, αντί να στέλνεται αναφορά στον εισαγγελέα. Έτσι μίλησε με τη γυναίκα αξιωματικός της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου αντί για κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο, αντλώντας κατάλληλες πληροφορίες. Στη συνέχεια το Χαμόγελο του Παιδιού, κοινοποίησε Missing Alert για την εξαφάνιση του πατέρα και στηρίξαμε μητέρα και κόρη όταν εκείνος έθεσε τέρμα στη ζωή του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Και επεσήμανε: «Στο Χαμόγελο του Παιδιού είναι σαφώς λιγότερες οι καταγγελίες συγκριτικά με τα 2.000 παιδιά που έπεσαν θύματα παραμέλησης και κακοποίησης πέρυσι, όπως και των 98 θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης. Πρέπει να ανοίξουν τα στόματα και ζητάμε αυτοί που ξέρουν να πάρουν διακριτικά στο 1056. Δεν θα εκτεθούν, θα γίνει ανώνυμα καταγγελία, ώστε να βοηθήσουμε την αστυνομία να πάνε φυλακή αυτοί που έκαναν κακό σε αυτό το πλάσμα και να μη βγαίνουν και να λένε ότι τα ήθελε».

«Η δευτερογενής κακοποίηση γίνεται με το να βγαίνουμε να λέμε λεπτομέρειες για τον βιασμό ανήλικης. Μην ξεχνάμε ότι το θύμα πρέπει να ξαναβγεί στην κοινωνία», τόνισε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments