Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Υψηλοί τόνοι για ΑΕΙ και μπλόκα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ: Υψηλοί τόνοι για ΑΕΙ και μπλόκα

Πηγή Φωτογραφίας: [364805] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με την πλευρά των αγροτών και των φοιτητών συντάσσονται Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Στα μπλόκα των αγροτών και στο πεδίο των ΑΕΙ, δύο πεδία στα οποία μπορούν εκ νέου να διεισδύσουν, κοιτούν στην αντιπολίτευση – τόσο οι φοιτητές όσο και οι αγρότες αποτελούσαν στο παρελθόν προνομιακό χώρο για την Κεντροαριστερά, τα ποιοτικά στοιχεία όμως από τις τελευταίες εθνικές εκλογές έδειξαν πως η κυριαρχία της ΝΔ επιβεβαιωνόταν τόσο στον αγροτικό κόσμο όσο και στις νεότερες γενιές.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, τόσο η επιμονή των αγροτικών κινητοποιήσεων όσο και οι αλλαγές στο πανεπιστημιακό γίγνεσθαι που προκαλούν κύμα καταλήψεων ανοίγουν ένα παράθυρο δυσαρέσκειας που η Κουμουνδούρου και η Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν πολιτικά και να διεκδικήσουν.

«Η πολιτική της κυβέρνησης «υποκινεί» τις αγροτικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγγου, μιλώντας για «κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στον εργατικό κόσμο» και κάνοντας λόγο για πλήρως κοστολογημένες προτάσεις εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης – με αφορμή τη φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη πάνω στο τρακτέρ, ο Παύλος Μαρινάκης επέκρινε την Κουμουνδούρου για λαϊκισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε επίσης την άποψη του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την εξωτερική σύγκλιση των ενισχύσεων στην τρέχουσα ΚΑΠ. “Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη και fake news”, ανέφερε το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το ζήτημα των πανεπιστημίων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στηρίξει την κατάληψη και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, εκδίδοντας σχετικές ανακοινώσεις υπέρ και κατά της αστυνομικής επέμβασης. Από την άλλη, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης έχει περάσει στην αντεπίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος παρομοίασε τους καταληψίες με ληστές.

Υπενθυμίζεται ότι στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις του 2006-2007, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε είχε μονοψήφιο ποσοστό, είχε διακριθεί και πρωτοστατήσει. Η οργανωτική αναδιοργάνωση και η διάσπαση του κόμματος προκάλεσαν την αποχώρηση σημαντικού μέρους της νεολαίας, αλλά ο προσανατολισμός της πανεπιστημιακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία βρίσκεται κοντά στην αντιπολίτευση και υποστηρίζει την ποσόστωση των καταλήψεων, δεν έχει τροποποιηθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments