Πολιτική

Τεμπονέρας για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά: Υπάρχει έδαφος στα κοινωνικά πεδία

Τεμπονέρας για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά: Υπάρχει έδαφος στα κοινωνικά πεδία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Τεμπονέρας για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά: Υπάρχει έδαφος στα κοινωνικά πεδία

«Χρειάζομαι πάντα την συμβολή του και την εμπειρία του Αλέξη Τσίπρα»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο Θεσσαλονίκης» παραχώρησε ο Διονύσης Τεμπονέρας ο οποίος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ανταποκριθεί στις διεργασίες βάσης για τη συγκρότηση ενός μετώπου Δημοκρατίας με στόχο την αλλαγή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που διχάζουν.

Παράλληλα το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σαφές πως το ζητούμενο αφορά τη συμπόρευση για λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και ότι αυτό δεν συνιστά πρόταση για «συγκολλήσεις» κομμάτων.

Υπάρχει έδαφος στα κοινωνικά πεδία, παρά τις επαμφοτερίζουσες στάσεις κομματικών ηγεσιών, είπε ο Δ. Τεμπονέρας, τονίζοντας ότι αυτό απαιτεί πρωτοβουλίες βάσης σύνθεσης και υπέρβασης.

Παράλληλα επέμεινε στο ότι πρέπει «να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ώστε να συμβάλει σ αυτή τη προσπάθεια. Η Ιστορία της αριστεράς έχει μια μακρά πορεία διασπάσεων και συνθέσεων. Είναι στο DNA, όμως να προχωρά σε ευρύτερες διεργασίες σύνθεσης που διαμορφώνουν πολιτική και προγραμματική ενότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας το κατόρθωσε οδηγώντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά με εναλλακτικό πρόγραμμα. Αυτό πρέπει να γίνει και τώρα».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ο Δ. Τεμπονέρας τόνισε ότι «σέβομαι και εκτιμώ τον Πρόεδρο. Κάναμε μια μεγάλη κουβέντα για όλα τα προβλήματα στην Ευρώπη και τη Χώρα. Χρειάζομαι πάντα την συμβολή του και την εμπειρία του».

Επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την ελληνική κοινωνία, όπως είναι η Παιδεία και το αγροτικό, λέγοντας πως η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων του προοδευτικού χώρου βρίσκει και άλλους που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

«Είναι κρίσιμο να διαμορφωθεί από τα κάτω μια εθνική γραμμή των προοδευτικών δυνάμεων για τα μεγάλα προβλήματα. Σε αυτή τη προσπάθεια χωρίς ιδιοτέλεια, όπως το έχω αποδείξει, με καταλύτη τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συμβάλω. Είναι η όρων της διαμόρφωσης μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας σε προοδευτική κατεύθυνση», είπε για την εκδήλωση που οργανώνουν στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments