Πολιτική

Μαρινάκης: Η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες θα γίνει Δευτέρα ή Τρίτη

Μαρινάκης: Η συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες θα γίνει Δευτέρα ή Τρίτη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δεν θα επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών

Το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες, ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Δευτέρα ή Τρίτη γιατί ο πρωθυπουργός γυρίζει από ταξίδι στο εξωτερικό τη Δευτέρα το μεσημέρι. Προσγειώνεται τη Δευτέρα, αναλόγως και το πόσο θα κρατήσουν οι υποχρεώσεις του στο εξωτερικό. Άρα ή Δευτέρα απόγευμα ή Τρίτη μέχρι το μεσημέρι», θα γίνει το ραντεβού με τους αγρότες, είπε συγκεκριμένα.

Στη συνεχεία, επανέλαβε τις προϋποθέσεις για τη συνάντηση: «Ανοιχτοί δρόμοι σημαίνει ανοικτός διάλογος. Δεν θα επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Εφαρμόζεται ότι προβλέπεται από το νόμο. Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην ξεφύγει η κατάσταση και δεν θα ξεφύγει. Είμαστε σε μια καλή διαδικασία διαλόγου. Αναμένουμε από τους αγρότες, τους εκπροσώπους τους και ποιους εκπροσωπούν. Θα ακούσουμε αυτά τα οποία θέλουνε. Το λέμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Μπορούμε όμως να συζητήσουμε για κάποιες διευκολύνσεις στον τρόπο που θα δοθεί η επιστροφή για τρίτη χρονιά, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο και τα αιτήματα που έχουν ως προς τις παράνομες ελληνοποιήσεις».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια πολύ δύσκολη συγκυρία και λόγω του Ντάνιελ, αλλά τα λεφτά είναι συγκεκριμένα, πρώτον. Και δεύτερον, αντίστοιχα αιτήματα έχουν και άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε δώσει πολλά περισσότερα απ΄ότι προηγούμενες κυβερνήσεις χωρίς να χρεώνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο, τις επόμενες γενιές. Μειώνουμε και το χρέος, αυξάνουμε και το εισόδημα», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε το βίντεο που δείχνει τον Παύλο Πολάκη να απειλεί με φυλάκιση πολιτικούς του αντιπάλους.

«Σε βίντεο ο Παύλος Πολάκης, για ακόμη μια φορά, μίλησε για φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων και έλεγχο της Δικαιοσύνης. Όλοι αυτοί δεν ενοχλήθηκαν από απειλές φυλάκισης πολιτικών αντιπάλων γιατί δεν έχει βγάλει καν ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι θέση του αυτή. Δεν ενοχλήθηκαν από τις προγραφές. Δεν ενοχλήθηκαν από τον 13-0 κ. Παππά. Δεν ενοχλήθηκαν ότι ήταν στα κρατητήρια συναδέλφους σας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Τότε δεν είχαμε θέμα Κράτους Δικαίου, όταν στοχοποιούνταν πολιτικοί αντίπαλοι. Και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης προεξοφλούσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους με απαλλαγές στη συνέχεια. Αυτό δεν τους ενόχλησε. Η Μόρια δεν τους ενόχλησε. Η Ειδομένη δεν τους ενόχλησε. Τους ενόχλησε τώρα ότι η Ελλάδα πλέον δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και πηγαίνει μπροστά».

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στον κοσμήτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης ο οποίος δήλωσε ότι η έφοδος της Αστυνομίας στο υπό κατάληψη πανεπιστημιακό Ίδρυμα δεν ήταν απόφαση, όπως ανέφερε, ούτε του ιδίου, ούτε του Πρύτανη, αλλά υπήρξε παρέμβαση από πρώην απόφοιτο του πανεπιστημιακού Ιδρύματος, νυν υπουργό.

Όπως είπε κάλεσε τον κοσμήτορα «είτε να ανακαλέσει, είτε να κατονομάσει. Στην πρώτη περίπτωση οκ προχωράμε παρακάτω, δεν έγινε και κάτι. Αν κατονομάσει, ξέρει ότι θα υπάρχουν έννομες συνέπειες και κατά δήλωση του πρύτανη υπάρχει η μηνυτήρια αναφορά και δεν υπάρχει καμία παρέμβαση πολιτικού».

Για τη δήλωση του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη και τη στάση των Ευρωβουλευτών της αντιπολίτευσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο o Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Είναι άλλο ένα πολιτικό παιχνίδι της ευρωπαϊκής αριστεράς, με τα υπόλοιπα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς και της κεντροαριστεράς . Απ΄ ό,τι φαίνεται τα κόμματα τα οποία συνέπραξαν, είχαν μια πλειοψηφία στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι ένα ακόμα πολιτικό παιχνίδι κατά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ισχυρότερου κόμματος στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, της ΝΔ. Είναι ένα παιχνίδι για να κοντύνει η επιτυχία, όχι ενός κόμματος ενός πρωθυπουργού, που ναι, είναι επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, η επιτυχία μιας χώρας. Θα μου επιτρέψετε δύο λεπτά να σας εξηγήσω, επειδή έχει σημασία,. Η Ελλάδα μέχρι το 2019 ήταν το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης. Ακούγανε Ελλάδα και σκέφτονταν δυστυχώς τα τελευταία χρόνια χρέος, «κωλοτούμπα», είχαμε βγάλει και έννοιες εκτός συνόρων, είχαμε εξάγει αρνητικές έννοιες.

Το ξαναλέω είναι ένα πολιτικό παιχνίδι σε βάρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο θα είναι. Είναι ο πόλεμος στη χώρα μας. Η «νεκρή Μαρία», η υποτιθέμενη, προπαγάνδα εντός και εκτός συνόρων, αυτά δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται για την Ελλάδα. Η Ελλάδα λοιπόν κατάφερε ένα μικρό θαύμα με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments