Ελλάδα

Ποινικές διώξεις στους τέσσερις συλληφθέντες για κατοχή όπλων και εκρηκτικών

Ποινικές διώξεις στους τέσσερις συλληφθέντες για κατοχή όπλων και εκρηκτικών

Πηγή Φωτογραφίας: [367132] ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη είναι οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά το οργανωμένο έγκλημα.

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη είναι οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά το οργανωμένο έγκλημα.

Μετά από πολύωρη …αναζήτηση αρμοδιοτήτων και αφού οι κατηγορούμενοι, αρχικά, πέρασαν από την Εισαγγελία της Αθήνας η διαδικασία ολοκληρώθηκε  στην Εισαγγελία Πειραιά.

Έτσι, τα δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού παραπέμπονται στον εισαγγελέα του ναυτοδικείου, ο ένας κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για τα εκρηκτικά και ο δεύτερος για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Πειραιά δήλωσε αναρμόδια για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά στο  πρώην ηγετικό μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με αποτέλεσμα η δικογραφία να πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σε βάρος του τέταρτου κατηγορούμενου, πορτιέρη γνωστού κλαμπ, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματική παράβαση του νόμου περί όπλων.

Το ποινικό παρελθόν τους

Πλούσιο είναι το ποινικό παρελθόν των τεσσάρων ατόμων. Είναι γνωστό πως ο πρώην τρομοκράτης, ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τρομοκρατία. Ο δεύτερος συλληφθείς είχε κατηγορηθεί το 2023 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν ως «ασφάλεια» έξω από πασίγνωστο κλαμπ στο Γκάζι, επιτέθηκαν σε θαμώνες του καταστήματος, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να βγάλει πιστόλι και να πυροβολήσει σε βάρος τους (χωρίς να τους τραυματίσει). Το ίδιο άτομο το 2018 είχε κατηγορηθεί για βιασμό στον Πειραιά, ύστερα από καταγγελία γυναίκας.

Ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον δεύτερο (σ.σ. είναι αδέρφια), είχε κατηγορηθεί το 2020 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο Βόλο. Και αυτό διότι είχε ξυλοκοπήσει άγρια έναν άνδρα, χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα. Κατά την επίθεση φορούσε χειρουργική μάσκα για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Το 2014 είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα γιατί είχε στην κατοχή του εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και βολίδες τύπου «στυλό» (σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι χούλιγκαν στα γήπεδα).

Ο τέταρτος που του πέρασε χειροπέδες η Δίωξη Εκβιαστών είχε συλληφθεί το 2023 για ναρκωτικά, καθώς εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης να έχει πάνω του 14 γραμμάρια κοκαΐνης και φιαλίδιο με ενέσιμη τεστοστερόνη. Το ίδιο άτομο είχε συλληφθεί και το 2012 όταν παραβίασε οδηγώντας μοτοσικλέτα το κόκκινο φανάρι τραυματίζοντας σοβαρά μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά. Τότε είχε εγκαταλείψει το σημείο του τροχαίου. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν σε βάρος του τότε δικογραφία για έκθεση κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Το ζητούμενο τώρα για τις Αρχές είναι να εντοπίσουν τυχόν διασύνδεση τους με την επονομαζόμενη Greek Mafia.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments