Πολιτική

Άδωνις: Η Εκκλησία δεν θα αφορίσει κανέναν [VID]

Άδωνις: Η Εκκλησία δεν θα αφορίσει κανέναν [VID]

Πηγή Φωτογραφίας: Τρίτη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών "Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024", Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Οι μισοί που διαμαρτύρονται για τα μη κρατικά ΑΕΙ, δεν είναι φοιτητές

Την πεποίθησή του ότι η Εκκλησία αποκλείεται να αφορίσει τους βουλευτές που θα στηρίξουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε, σε συνέντευξή του στο Open, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, ερωτηθείς για τις αντιδράσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Είμαι βέβαιος πως το νομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί χωρίς προβλήματα. Όσον αφορά δημοσιεύματα που, δήθεν, θέλουν την Εκκλησία μας να αντιδρά, εκτιμώ ότι η Εκκλησία δεν θα αφορίσει κανέναν, η Εκκλησία είναι αγάπη. Κανένας πιστός δεν πρόκειται να αποκλειστεί από την Εκκλησία».

«Προφανώς η Εκκλησία υπερασπίζεται την χριστιανική ηθική. Ο καθένας όμως κάνει την εργασία του, τα του Καίσαρος των Καίσαρι, τα του Θεού τω Θεώ. Δεν θέλω μια σιωπηλή Εκκλησία. Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και θέλω η Εκκλησία να παρεμβαίνει και να παίρνει θέση».

Αναφερόμενος, εν συνεχεία, στις αντιδράσεις κατά της δημιουργίας μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, ο Άδωνις ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αισθάνομαι πως συζητάμε για το εάν η Γη είναι στρογγυλή ή όχι. Οι αντιδράσεις είναι κυρίως ιδεολογικές. Οι μισοί από αυτούς που είναι στο δρόμο για τα μη κρατικά ΑΕΙ δεν είναι φοιτητές. Φαίνεται πως είναι πιο μεγάλοι ηλικιακά. Αυτό που αλλάζει το νομοσχέδιο είναι ότι το κόστος για σπουδές σε μη δημόσιο πανεπιστήμιο, μειώνεται σημαντικά. Δεν θα έχουμε φοιτητές που θα φεύγουν στο εξωτερικό, αλλά θα μπορούν να κάνουν τριτοβάθμιες σπουδές στην Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments