Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Η κατακόρυφη άνοδος και συνεισφορά Μεϊτέ

ΠΑΟΚ: Η κατακόρυφη άνοδος και συνεισφορά Μεϊτέ

Πηγή Φωτογραφίας: [367194] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή με την κατακόρυφη άνοδο του Μεϊτέ να αφήνει θετικές εντυπώσεις.

Το ντέρμπι της Τούμπας δεν είχε νικητή. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1, αφού το γκολ του Κεντζιόρα ήρθε στο τέλος να “ακυρώσει” αυτό του Ελίασον και να κρατήσει τους γηπεδούχους στην πρώτη θέση της Stoiximan Super League.

Θα πρέπει να περιμένουμε τα playoffs για να μάθουμε τη βαθμολογική σημασία της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε, το ντέρμπι της Τούμπας επιβεβαίωσε πως η ΑΕΚ είναι ακόμα η ομάδα με την καλύτερη εικόνα και τα καλύτερα αποτέλεσματα στα ντέρμπι.

Γι’αυτό και ήταν πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ να πάρει έστω τον πόντο στο τέλος, όχι μόνο για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, αλλά και για να βάλει τέλος στο σερί των τεσσάρων νικών της Ένωσης στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ισορροπημένο ντέρμπι

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα παίζοντας υπέροχα στην κόντρα, ο ΠΑΟΚ έκανε καλύτερο φινάλε στο ματς, την πίεσε στο τέλος και βρήκε το 1-1 στη δική του μεγαλύτερη ευκαιρία από το άψογο χτύπημα του Τάισον και την κεφαλιά του Κεντζιόρα.

Πληθωρική συνεισφορά Μεϊτέ

Δεν σκόραρε, ούτε είχε ασίστ, αλλά ο Μεϊτέ ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, με μια απίστευτα γεμάτη παρουσία στο γήπεδο.

Κανένας παίκτης του ντέρμπι δεν είχε περισσότερες ενέργειες στην περιοχή από τις έξι του Μεϊτέ, δεν έκανε περισσότερες ανακτήσεις κατοχής από τις 12 που είχε ο Γάλλος, ούτε έκανε περισσότερα προωθητικά κουβαλήματα μπάλας από τα οκτώ που είχε ο μέσος του ΠΑΟΚ.

Μια πολύπλευρη προσφορά, που γίνεται ακόμα πιο πληθωρική όταν προστεθούν τα 2/2 τάκλιν και μία πετυχημένη ντρίμπλα.

Μπορεί όποιος είδε το ντέρμπι να θυμηθεί και την υπέροχη “μπούκα” του Γάλλου στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και το σουτ από κλειστή γωνία.

Τα στοιχεία εκείνα που δεν παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ

Ο Μεϊτέ είχε λίγες μεταβιβάσεις, αφού συνολικά ο ΠΑΟΚ επέλεξε να μην κρατήσει την μπάλα και δεν έκανε ούτε μία κατοχή με 10+ πάσες. Ο Γάλλος είχε 23/28 πάσες και έφτιαξε μια ευκαιρία, την πιο ωραία στιγμή των γηπεδούχων, αφού αυτός ήταν που σημάδεψε ωραία από χαμηλά τον Ντεσπόντοβ που κινήθηκε ως φορ και είχε το εξαιρετικό σουτ στο δοκάρι.

Μεϊτέ δεν είχε ποτέ, έναν μέσο που να μπορεί να θωρακίζει το κέντρο, αλλά ταυτόχρονα να είναι ελαφρύς, να έχει μέτρα με την μπάλα και πατήματα στην περιοχή.

Ο Γάλλος μπορεί σε κάθε ματς να έχει μέσο όρο 7+ ανακτήσεις κατοχής και ταυτόχρονα να έχει τα περισσότερα κουβαλήματα μπάλας πίσω από τον Κωνσταντέλια. Έχει ύψος χωρίς να είναι βαρύς, είναι σκληρός χωρίς να είναι μονοδιάστατος.

Η ισχυρή μεσοεπιθετική λειτουργία του Δικεφάλου

Ο ΠΑΟΚ ενθουσιάζει από την αρχή της σεζόν με την εικόνα του στο χορτάρι και τα αποτελέσματα που τη συνοδεύουν. Οι συνήθεις πρωταγωνιστές των συζητήσεων είναι οι μεσοεπιθετικοί.

Ο παλιός Ζίβκοβιτς, ο φοβερός 36άρης Τάισον, ο αναγεννημένος Μουργκ, το wonderkid Κωνσταντέλιας και ο νέος και πολύ ωραίος Ντεσπόντοβ. Ο καθένας έχει προσφέρει κάτι διαφορετικό, ο καθένας είχε και το δικό του διάστημα φορμαρίσματος που τον έφερε στα φώτα ως απόλυτο πρωταγωνιστή.

Ο πλουραλισμός στη μεσοεπιθετική γραμμή είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΟΚ. Ο Ρουμάνος κάνει ροτέισον, όλοι προσφέρουν, όλοι πρωταγωνιστούν, ο ΠΑΟΚ παίζει καλά όποιος κι αν λείπει ή μένει στον πάγκο.

κι καθοριστικός στα ντέρμπι

Ο Μεϊτέ δεν έχει λάμψει όσο οι μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ. Αλλά ίσως να είναι περισσότερο απαραίτητος από όλους. Γιατί παίκτη σαν κι αυτόν δεν έχει άλλον ο Δικέφαλος. Κι αυτό δεν είναι μομφή για Σβαμπ, Οζντόεφ και Τσιγγάρα, απλώς κανένας από τους υπόλοιπους μέσους δεν έχει το πακέτο του Γάλλου.

Και ειδικά στα ντέρμπι, ειδικά απέναντι σε παίκτες σαν τον Πινέδα, που και χθες ήταν εξαιρετικός στον άξονα. Ο Μεϊτέ είναι η σταθερά στο κέντρο του ΠΑΟΚ, ίσως ο μοναδικός που δεν μπορεί να λείψει από τέτοια ματς, μαζί φυσικά και τον Κοτάρσκι.

Πηγή: sport24.gr//Θέμης Καίσαρης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments