Ελλάδα

ΕΚΠΑ: Στον αντιπρύτανη ρίχνει τις ευθύνες ο συνδικαλιστής – «Επέτρεψε να πέσει ο σέρβερ»

ΕΚΠΑ: Στον αντιπρύτανη ρίχνει τις ευθύνες ο συνδικαλιστής – «Επέτρεψε να πέσει ο σέρβερ»

Πηγή Φωτογραφίας: Αποκλεισμός του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση γενικής συνέλευσης των φοιτητών και να ακυρωθούν οι τηλε-εξετάσεις, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Αν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί, «δεν θα είχαμε κάνει τίποτα. Ήταν μία συμβολική ενέργεια», σημείωσε συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ για το σαμποτάζ στο ΕΚΠΑ προκειμένου να μην διεξαχθούν οι διαδικτυακές εξετάσεις.

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (12/02) την ώρα των διαδικτυακών εξετάσεων στο ΕΚΠΑ, με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους να «κατεβάζουν» τον σέρβερ και να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή της εξεταστικής.

Ο δάσκαλος, Παντελής Βαϊνάς, ο οποίος είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, έδωσε μία διαφορετική διάσταση για το συμβάν, υποστηρίζοντας πως «υπήρξε μία διαπραγμάτευση με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο ώστε να κλείσει για συμβολικούς λόγους ο σέρβερ, για λίγη ώρα. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μία συμβολική ενέργεια», μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όσον αφορά την απόφαση να τεθεί σε αναστολή καθηκόντων ο υπάλληλος που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ στον σέρβερ, το μέλος της ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για «έναν εργαζόμενο δεκαεννέα χρόνια στο ΕΚΠΑ», σημειώνοντας πως η ποινή τού επεβλήθη «ως ένδειξη πυγμής από τον πρύτανη».

Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το σαμποτάζ στον σέρβερ

ρίχνειΟι πρυτανικές Αρχές διέταξαν το βράδυ της Δευτέρας τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το σαμποτάζ στον σέρβερ, με σκοπό να μην πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις στο ΕΚΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments