Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου ομόφυλου ζευγαριού στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σήμερα, Παρασκευή 16/2, δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σήμερα, Παρασκευή 16/2, δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια σήμερα, Παρασκευή 16/2, δημοσιεύτηκε η πρώτη αγγελία γάμου! Η τελετή, σύμφωνα με την αγγελία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα», θα τελεστεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής μεταξύ δύο ανδρών.

Η 15η Φεβρουαρίου ήταν μια ιστορική ημέρα για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας καθώς άνοιξε το δρόμο σε δεκάδες ομόφυλα ζευγάρια να παντρευτούν με πολιτικό γάμο αλλά και να αποκτήσουν παιδιά. Η δημοσίευση της αναγγελίας γάμου έγινε λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο με 176 ψήφους.

Το νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», έγινε δεκτό, επί της αρχής, από την Ολομέλεια με 176 «ναι», 76 «όχι» και 2 «παρών», ενώ υπήρξαν και 46 αποχές. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments