Ελλάδα

ΕΟΑΕΝ: Να αναδειχθεί η Ελλάδα ως γαμήλιος προορισμός

ΕΟΑΕΝ: Να αναδειχθεί η Ελλάδα ως γαμήλιος προορισμός

Πηγή Φωτογραφίας: TaNea.gr

Επίσης συζητήθηκε με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού το νομοσχέδιο για την χρήση αιγιαλού και παραλίας

Την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης των δράσεων για την επιλογή της Ελλάδος ως γαμήλιο προορισμό και την δυναμική της συγκεκριμένης θεματικής μορφής τουρισμού, ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) στην πρόσφατη συνάντησή τους με στελέχη του υπουργείου Τουρισμού.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΑΕΝ, στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού Μύρων Φλουρή και την διευθύντρια του γραφείου της υπουργού Βάσια Κουτσούκου, ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ Δημήτρης Συξέρης, επικεντρώθηκε στην σημασία της δράσης “GR-Eco Islands” αναδεικνύοντας το παράδειγμα επιλογής του Πόρου από την Κυβέρνηση ως το τρίτο κατά σειρά «πράσινο νησί» στη χώρα και τα οφέλη που θα φέρει στο τουριστικό προϊόν, ενώ ανέφερε και την αναγκαιότητα επέκτασης της καταληκτικής ημερομηνίας κατάταξης των μη κύριων Καταλυμάτων που έληξε στις 31/12/2023 έως τον Ιούλιο του 2024 οπότε και λήγει η προθεσμία κατάταξης και για τα ξενοδοχεία. Αναπτύχθηκαν επίσης οι λόγοι που οι νησιώτες επιχειρηματίες ζητούν εξομοίωση των κύριων και μη κύριων Καταλυμάτων στα θέματα χρήσης αιγιαλού προς αποφυγήν ύπαρξης συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ χρηστών παραλίας.

Το μέλος ΔΣ, Ανδρέας Παντελιός, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης των υποστηρικτών δράσεων για την επιλογή της Ελλάδος ως γαμήλιο προορισμό, ενώ κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε το νομοσχέδιο για την χρήση αιγιαλού και παραλίας.

Μεταξύ άλλων συναντήσεων που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ συναντήθηκαν και με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό για τις εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις, η πορεία υλοποίησης της Κάρτας Εργασίας και οι δυσχέρειες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποιες κατηγορίες επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως η εστίαση, η διαρκής εκπαίδευση και επιμόρφωση εργαζομένων και ανέργων και η αναγκαιότητα επιμόρφωσης στις νέες τεχνολογίες, επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων.

«Η υπουργός άκουσε τις προτάσεις του ΕΟΑΕΝ και ζήτησε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία του υπουργείου με τον όμιλο για τα ζητήματα που απασχολούν τις νησιωτικές επιχειρήσεις» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments