Nέα της αγοράς

Τιτάν: Προς ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας – Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ ο τζίρος

Τιτάν: Προς ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας – Πάνω από 2,5 δισ. ευρώ ο τζίρος

Πηγή Φωτογραφίας: ot.gr

Ο Όμιλος θα ανακοινώσει τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2023 στις 13 Μαρτίου 2024

Συνοπτική ενημέρωση ενόψει των ετήσιων αποτελεσμάτων του Ομίλου, που είναι προγραμματισμένα για τις 13 Μαρτίου, παρέχει σήμερα Τρίτη η Titan Cement International SA, η οποία είναι εισηγμένα σε Euronext Βρυξελλών, Χρηματιστήριο Αθηνών και Euronext Παρισιού. Σημειώνεται ότι τα προσωρινά και μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το 2023 υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις αναλυτών και τύπου.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη τονίζεται ότι σύμφωνα με τα τρέχοντα μη ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, ο Όμιλος θα καταγράψει ιστορικό υψηλό κερδοφορίας το 2023.

Νέα επένδυση από την Τιτάν στην Τουρκία – Απέκτησε δικαιώματα στο ορυχείο Vezirhan

Ισχυρή ζήτηση

Και τονίζεται ότι χάρη στην ισχυρή ζήτηση σε όλα τα κύρια προϊόντα του ομίλου, σε συνδυασμό με τα ενισχυμένα επίπεδα τιμών, τα οφέλη από την αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα -ως αποτέλεσμα των επενδύσεων- και τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους, οι πωλήσεις για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν τα €2.540 εκ. ενώ τα κέρδη (EBITDA) αναμένεται να υπερβούν τα €535 εκ. (σε σύγκριση με €331 εκ. το 2022).

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας τα €265 εκ. Ως αποτέλεσμα τα Κέρδη ανά Μετοχή αναμένεται να κυμανθούν πάνω από €3,4/μετοχή. Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του έτους διαμορφώθηκε σε €660 εκ., σε σύγκριση με €797 εκ. τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς κέρδη EBITDA αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,2x.

Ο Όμιλος Τιτάν θα ανακοινώσει τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2023 στις 13 Μαρτίου 2024, ενώ προγραμματίζεται την ίδια ημέρα τηλεδιάσκεψη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments