Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Η «ξηρασία» των Σαμάτα και Τόμας και το ελλιπές 12%

ΠΑΟΚ: Η «ξηρασία» των Σαμάτα και Τόμας και το ελλιπές 12%

Πηγή Φωτογραφίας: [367266] ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΠΑΟ. (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο μεγαλύτερος «βραχνάς» του ΠΑΟΚ βρίσκεται στα φορ, με την γλώσσα των αριθμών να αποτυπώνει όλη την αλήθεια...

Είναι αλήθεια πως ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά την σεζόν. Ο Δικέφαλος του Βορρά αν και στις προβλέψεις των περισσοτέρων δεν συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους «μονομάχους» για τον τίτλο κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά, φιγουράροντας μέχρι και το βράδυ της Κυριακής στην κορυφή της Superleague.

Το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε καταφέρει να τους πιάσει, όλους στον ύπνο αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και κυρίως βρίσκοντας με χαρακτηριστική ευκολία τον δρόμο προς τα δίχτυα με χαρακτηριστικό να είναι πως έχει πετύχει τέσσερις τεσσάρες μέσα στη σεζόν, ενώ έχει φιλοδωρήσει την Κηφισιά με μια εξάρα και τον Βόλο με μια πεντάρα.

Μάλιστα στην προχθεσινή εντός έδρας συντριβή από τον Ολυμπιακό, ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ πέτυχε για τους ασπρόμαυρους το 100ο γκολ στην σεζόν.

Αναλυτικά τα γκολ που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ ανά διοργάνωση:

Stoiximan Super League: 59 Κύπελλο Ελλάδος: 12 Europa Conference League: 29

Παρόλα αυτά όσο καιρό τα «φτερά» του ΠΑΟΚ «πυροβολούσαν» από παντού έκρυβαν παράλληλα και ένα μεγάλο πρόβλημα κάτω από το… χαλί.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το γεγονός πως από τα φορ του δεν παίρνει σχεδόν τίποτα.

Η «ξηρασία» των Σαμάτα και Τόμας και το ελλιπές 12%

Η θέση του φορ στον ΠΑΟΚ παραμένει ακόμη και σήμερα μια μεγάλη ανοιχτή «πληγή». Από την φυγή του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς και ύστερα ο Δικέφαλος του Βορρά δεν έχει καταφέρει να βρει αυτό τον επιθετικό τον οποίο στην γλώσσα του ποδοσφαίρου ονομάζουμε «killer».

Το βάρος του σκοραρίσματος την φετινή σεζόν στον Δικέφαλο έχουν αναλάβει οι Μπουάνα Σαμάτα και Μπράντον Τόμας, ωστόσο μέχρι στιγμής αμφότεροι παίρνουν κάτω από την βάση, με την «γλώσσα» των αριθμών να λέει την «σκληρή» αλήθεια για αυτούς.

Πιο συγκεκριμένα ο φορ από την Τανζανία έχει σε 28 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ, ενώ από την άλλη ο Ισπανός επιθετικός μετρά εννέα γκολ σε 39 συμμετοχές.

Έτσι αν κάνουμε ένα γρήγορο υπολογισμό θα δούμε πως μαζί οι δύο φορ του ΠΑΟΚ έχουν σημειώσει τα 12 από τα 100 τέρματα της ομάδας την φετινή σεζόν. Ποσοστό το οποίο ανέρχεται περίπου στο 12%.

Μια επίδοση η οποία για μια ομάδα που στοχεύει στον πρωταθλητισμό δεν αρκεί.

Ο Δικέφαλος του Βορρά περνά την πρώτη «μίνι» κρίση της σεζόν έχοντας μείνει μακριά από την νίκη εδώ και τρία παιχνίδια (Ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ, ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο και ήττα με 4-1 κόντρα στον Ολυμπιακό).

Μάλιστα στα παραπάνω παιχνίδια κατάφερε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία μονάχα δύο φορές με αποτέλεσμα να έχει συγκομιδή μόλις έναν βαθμό.

Η σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πως χάνει λάδια και μια από τις μεγαλύτερες αιτίες που βλέπουμε αυτή την εικόνα από τον Δικέφαλο το τελευταίο διάστημα είναι τα «κανόνια» του τα οποία ακόμη δεν έχουν ξεσκουριάσει.

Σαμάτα και Τόμας πρέπει να βγουν… μπροστά άμεσα αν δεν θέλουν να αποτελούν στο τέλος της ημέρας τους αρνητικούς πρωταγωνιστές στη σεζόν του ΠΑΟΚ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments