Ελλάδα

Ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» πήγε πάλι στο νοσοκομείο να δει τον γιο του και δεν τον άφησαν

Ο πατέρας των «παλαιοχριστιανών» πήγε πάλι στο νοσοκομείο να δει τον γιο του και δεν τον άφησαν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Στο νοσοκομείο Παίδων βρέθηκε και πάλι το βράδυ της Πέμπτης ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, σε μία νέα προσπάθεια να δει το παιδί του, μετά τη χθεσινή άρνηση.

«Στο τέλος θα μου πάρουν και τα ρούχα που φοράω» δήλωσε

Στο νοσοκομείο Παίδων βρέθηκε και πάλι το βράδυ της Πέμπτης ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, σε μία νέα προσπάθεια να δει το παιδί του, μετά τη χθεσινή άρνηση.

Σύμφωνα με το Star, ο 45χρονος έφτασε στο νοσοκομείο με σκοπό να δει τα δύο του παιδιά, τον 15χρονο γιο του που φιλοξενείται εδώ με εισαγγελική εντολή και την 19χρονη κόρη του που συνοδεύει τον αδελφό της.

Ο φύλακας όμως δεν του επέτρεψε την είσοδο, καθώς βρίσκεται σε ισχύ η εισαγγελική εντολή και ο ίδιος θα πρέπει να βρει σπίτι και να δηλώσει πού θα μένει με τον γιο του.

Ο 45χρονος επιμένει στην άρνησή του να δώσει δείγμα DNA στις αρχές, καθώς αυτό όπως τονίζει είναι αντίθετο με τις πεποιθήσεις του.

Επίσης για ακόμη φορά είπε ότι δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα υπόλοιπα παιδιά του και η σύζυγός του.

«Σε λίγο θα μου πάρουν και τα ρούχα που φοράω, δεν αξίζουν βέβαια γιατί είναι από τη στάνη αλλά κάτι θα βρουν» δήλωσε ο 45χρονος μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο.

«Είμαστε σαν τους Ινδιάνους που τους εκπολίτισαν και τους εξαφάνισαν»

«Είμαστε σαν τους Ινδιάνους, που όταν τους ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι τους εκπολίτισαν και τους εξαφάνισαν» είπε μιλώντας στο Live News, ο πατέρας της παλαιοχριστιανικής οικογένειας. «Με ειρωνεύεται το κράτος, γιατί για να δω το παιδί μου, μου ζητά να έχω σπίτι να το βάλω. Πρέπει εγώ μέσα σε κάποια 24ωρα για να πάρω το παιδί μου να βρω σπίτι στην πόλη. Μάλλον θα πρέπει να βγάλω λαγούς από το καπέλο μου» είπε χαρακτηριστικά.

«Με μία επαφή που είχαμε με την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ξυλόκαστρου υπήρχε ένα κοντέινερ διαμορφωμένο σε σπίτι. Είχε μεσολαβήσει ο παπάς της ενορίας να μας το παραχωρήσουν για να έχουμε έναν ανθρώπινο χώρο. Είχε κλείσει η συμφωνία, ήταν ένα κανονικό σπίτι, όμως δυστυχώς έγιναν οι δημοτικές εκλογές και άλλαξε η δημοτική αρχή. Με κάλεσε ο παπάς και μου είπε πως βρήκαν έναν άστεγο και του το έδωσαν» προσέθεσε.

«Πρώτο μέλημα να πάρω το παιδί μου»

«Πρώτο πράγμα στο μυαλό μου είναι να μαζέψω τα κομμάτια μου», υπογράμμισε ο 45χρονος, συμπληρώνοντας πως όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες αναστάτωσαν την οικογένειά του.

«Πρώτο βήμα είναι να πάρω το παιδί μου. Νομίζω ότι τα παιδιά και η γυναίκα μου αυτά που χρειάζονται είναι να ηρεμήσουν από όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα. Όπου και να είναι, λογικά θα βλέπουν, θα ακούν και θα ενημερώνονται» τόνισε.

Ο «πατριάρχης» των «παλαιοχριστιανών» υποστήριξε πως επέλεξε να μη γνωρίζει που βρίσκεται η οικογένειά του, ενώ αποκάλυψε πως δεν ήταν εκεί όταν η οικογένειά του εγκατέλειψε την περιοχή.

«Δεν ζούσε σε σπηλιά ποτέ η Σεβαστή (σ.σ.: η σύζυγός του). Ήταν ένα 7μετρο τροχόσπιτο πλήρως εξοπλισμένο και δίπλα υπάρχει το σπίτι – αποκούμπι, όπως λέγεται. Έχει σταθερή θερμοκρασία χειμώνα – καλοκαίρι. Θέλω να σταματήσει η συζήτηση και η δημοσιότητα για την οικογένειά μου. Είναι ικανή μάνα και είμαι σίγουρος ότι είναι καλά τα παιδιά» υπογράμμισε.

Το πρόβλημα υγείας του

Ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη μανιοκατάθλιψη. Όπως είπε ο ίδιος, στο δικαστήριο προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη, συγκεκριμένα συνταγογραφήσεις από δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Ο διπολισμός είναι μία μη αναστρέψιμη ασθένεια. Είχα και τη μητέρα μου που είχε για χρόνια κάποια ψυχική πάθηση. Πατέρας δεν υπήρχε, την πήγαινα εγώ στο νοσοκομείο. Ίσως να είναι κληρονομικό θέμα, αλλά θεωρείται μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μπορείς να φτάσεις σε ένα επίπεδο να μην χρειάζεσαι τα φάρμακά σου. Είναι η παλιά μανιοκατάθλιψη».

Ο ίδιος θεωρεί αδύνατον να μείνει στην πόλη και ιδιαίτερα στην Αθήνα, καθώς όπως δήλωσε «είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει η ησυχία».

«Δεν στέλνω τα παιδιά στο σχολείο γιατί διαφωνώ με το σύστημα»

Στη συνέχεια υποστήριξε πως δεν στέλνει τα παιδιά του να φοιτήσουν σε σχολείο, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

«Το σχολείο τότε ήταν διαφορετικά. Αν σταθώ έξω από σχολείο και κάνω στους μαθητές δύο ερωτήσεις, προφανώς οι απαντήσεις θα είναι απογοητευτικές. Με τα χρόνια μπήκα κάποια περαιτέρω μαθήματα, τα οποία διαφωνούν με τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, ιδίως τα θρησκευτικά, όπως η σεξουαλική αγωγή» υποστήριξε.

«Το σχολείο υποτίθεται είναι δωρεάν, στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν διαφωνείς με ένα σύστημα, είναι οξύμωρο να στέλνεις να μορφωθούν τα παιδιά σου στο σύστημα αυτό» ισχυρίστηκε.

«Δεν περίμενα να με ζει το σύστημα μέχρι να μπω στο Δημόσιο»

Εντύπωση προκαλεί πως ο 45χρονος εργαζόταν μέσω τηλεργασίας στον Δήμο Ερέτριας μέσα από το λαγούμι στο οποίο ζούσε. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο 45χρονος πατέρας των «παλαιοχριστιανών» καλείται να επιστρέψει και τους μισθούς των δύο τελευταίων μηνών του 2024, ενώ ο Δήμος Ερέτριας έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόλυσή του.

«Δουλεύω από πολύ μικρός. Έχω δουλέψει σε πολλά επαγγέλματα, όπως οικοδομή. Στο Δημόσιο μπήκα με τον ΑΣΕΠ του 2007. Μέχρι τότε δούλευα ντελίβερι, κούριερ, δεν περίμενα να με ζήσει το σύστημα ή το κράτος. Εργαζόμουν. Το Δημόσιο έχει κάποια μοριοδότηση για να γίνεις εργαζόμενός του. Νοητά είναι μία ασπίδα βοήθειας για όσους έχουν κάποιο πρόβλημα» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments