Τεχνολογία

Aston Martin: Έως και 450.000 δολάρια το κόστος συντήρησης του supercar Valkyrie

Aston Martin: Έως και 450.000 δολάρια το κόστος συντήρησης του supercar Valkyrie

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Sports car driving on asphalt road at night generative AI

Πιο ακριβό από το κόστος απόκτησης αναμένεται να αποδειχθεί το κόστος συντήρησης για όσους επιλέξουν να αγοράσουν το supercar Valkyrie της Aston Martin

Πιο ακριβό από το κόστος απόκτησης αναμένεται να αποδειχθεί το κόστος συντήρησης για όσους επιλέξουν να αγοράσουν το supercar Valkyrie της Aston Martin. Και αυτό γιατί η συντήρηση του οχήματος των 3 εκατ. δολαρίων θα μπορούσε να κοστίσει στους ιδιοκτήτες κοντά στα 450.000 δολάρια σε διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με το Bloomberg.

Formula 1: Η μεγάλη στροφή των επενδυτών και το παράδειγμα της Aston Martin

Το κόστος αυτό μάλιστα είναι ανελαστικό, καθώς όσοι ιδιοκτήτες δεν επιλέξουν να επισκευάσουν τα οχήματά τους μέσω των αντιπροσωπειών της εταιρείας, κινδυνεύουν να χάσουν τις εγγυήσεις τους.

Πάντως, σύμφωνα με το οικονομικό πρακτορείο, οι ιδιοκτήτες μπορούν να επιλέξουν ένα ελαφρώς φθηνότερο πρόγραμμα σέρβις, το οποίο μειώνει το κόστος κατά 340.000 δολάρια σε τρία χρόνια, σύμφωνα με ένα email πελάτη που είδε και επαλήθευσε το Bloomberg News.

«Ανάσα» για τη ζημιογόνο Aston Martin

Οι υπέρογκες χρεώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των εσόδων της ζημιογόνου Aston Martin, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους τραπεζίτες για να αντιμετωπίσει ένα διαφαινόμενο χρέος ύψους περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία έχει επανειλημμένα αντλήσει μετρητά από τότε που ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Λόρενς Στρολ τη διέσωσε το 2020.

Εκπρόσωπος της Aston Martin δήλωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμες πιο προσιτές επιλογές, ανάλογα με το πώς ο πελάτης σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο. Αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για αυτές, επικαλούμενος την πολιτική της εταιρείας. Το αυτοκίνητο απαιτεί μηχανικούς του μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη συντήρησή του και το κόστος είναι σύμφωνο με τα έξοδα συντήρησης άλλων υπεραυτοκινήτων, πρόσθεσε.

«Προσφέρουμε μια σειρά από εξαιρετικά εξειδικευμένα προγράμματα υπηρεσιών για το αυτοκίνητο, προσαρμοσμένα στις ειδικές απαιτήσεις και τη συγκεκριμένη χρήση των πελατών μας που έχουν αγοράσει Valkyrie», ανέφερε.

Η συντήρηση της Valkyrie ξεπερνά κατά πολύ το κόστος της φροντίδας ορισμένων άλλων supercars. Το κόστος συντήρησης μιας Bugatti Chiron, με παρόμοια τιμή, ανέρχεται σε περίπου 170.000 δολάρια για τέσσερα χρόνια. Μια τετραετής εκτεταμένη εγγύηση για την Bugatti Veyron που καλύπτει τα πάντα εκτός από τα ελαστικά, ανέρχεται σε περίπου 200.000 δολάρια.

Ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα όχημα περιορισμένης έκδοσης που θα πωλείται σε μικρούς αριθμούς, το Valkyrie ήταν το κλειδί για την ενίσχυση των εσόδων της Aston Martin, η οποία δήλωσε τον Νοέμβριο ότι παρέδωσε 67 Valkyries σε πελάτες τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023.

Πρόκειται για ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Είναι σχεδιασμένο σαν αγωνιστικό αυτοκίνητο της Formula 1, ικανό να παράγει την απαραίτητη ποσότητα ιπποδύναμης που θα επιτρέπει την γρήγορη οδήγηση σε πίστα, ειδικά σε στροφές.

Το λανσάρισμά του έχει καθυστερήσει επανειλημμένα, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εργαζόταν για να διευθετήσει διάφορα ηλεκτρολογικά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments