EDITOR'S PICK

Κυκλοφορεί μαγική δίαιτα 5 ημερών που υπόσχεται απώλεια κιλών

Κυκλοφορεί μαγική δίαιτα 5 ημερών που υπόσχεται απώλεια κιλών

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com

Η δίαιτα FMD περιλαμβάνει την κατανάλωση λιγότερων από 1.000 θερμίδων, αποτελούμενη από τρόφιμα χαμηλών λιπαρών, σούπες, ενεργειακά ποτά και συμπληρώματα διατροφής.

Μια δίαιτα που διαρκεί πέντε ημέρες και κατά τη διάρκεια της οποίας δεν λιμοκτονείτε μπορεί να παρατείνει τη ζωή σας κατά χρόνια, σύμφωνα με μελέτη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι ακολούθησαν τη δίαιτα FMD για 15 ημέρες -τρεις κύκλους των πέντε ημερών- μείωσαν τη βιολογική τους ηλικία κατά μέσο όρο κατά πάνω από δύο χρόνια. Οι εξετάσεις έδειξαν, επίσης, ότι είχαν χαμηλότερο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό επεισόδιο, με βάση τους βιοδείκτες στο αίμα τους.

Η δίαιτα FMD περιλαμβάνει την κατανάλωση λιγότερων από 1.000 θερμίδων, αποτελούμενη από τρόφιμα χαμηλών λιπαρών, σούπες, ενεργειακά ποτά και συμπληρώματα διατροφής. Λέγεται ότι ξεγελά τον οργανισμό ώστε να νομίζει ότι βρίσκεται σε δίαιτα, απελευθερώνοντας ένζυμα και άλλες χημικές ουσίες στο σώμα που έχουν συνδεθεί με τη μακροζωία.

Ο καθηγητής Βάλτερ Λόνγκο, βιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, επικεφαλής συγγραφέας της νέας μελέτης, ο οποίος ανέπτυξε τη δίαιτα, δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι μια παρέμβαση με βάση τα τρόφιμα, η οποία δεν απαιτεί χρόνιες αλλαγές στη διατροφή ή στον τρόπο ζωής, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους βιολογικά νεότερους».

Τι περιλαμβάνει η συγκεκριμένη δίαιτα

Η δίαιτα που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη περιλάμβανε τρεις κύκλους των πέντε ημερών.

Την πρώτη ημέρα οι συμμετέχοντες κατανάλωναν 1.100 θερμίδες, ενώ από τη δεύτερη έως την πέμπτη ημέρα περίπου 720 θερμίδες ημερησίως. Η διατροφή τους στη διάρκεια αυτών των ημερών περιλάμβανε, επίσης, υγιεινά σνακ με τσιπς και τσάι.

Σε ό,τι αφορά τα μακροσυστατικά των τροφών της δίαιτας, είναι 34% υδατάνθρακες, 10% πρωτεΐνες και 56% λίπος για την πρώτη ημέρα, και στη συνέχεια 7% υδατάνθρακες, 9% πρωτεΐνες και 44% λίπος για τις υπόλοιπες ημέρες. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν τη συνήθη διατροφή τους για 25 ημέρες.

Τα αποτελέσματα της δίαιτας FMD -Μείωση του λίπους στην κοιλιά

Στους συμμετέχοντες συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως και 70 ετών. Μετά από τρεις μήνες οι ερευνητές ανέλυσαν τις εξετάσεις αίματος όσων συμμετείχαν, που έδειξαν ότι είχαν χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη, συμπεριλαμβανομένης της μικρότερης αντίστασης στην ινσουλίνη και των χαμηλότερων επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η χρονολογική ηλικία μετράει το πόσο καιρό ζει ένας άνθρωπος, ενώ η βιολογική το πόσων χρονών είναι τα κύτταρα και οι ιστοί του. Πρόκειται για σημαντική μέτρηση, καθώς αποκαλύπτει πόσο ευάλωτος μπορεί να είναι σε ασθένειες.

Οι μαγνητικές τομογραφίες έδειξαν επίσης μείωση του κοιλιακού λίπους και του λίπους στο ήπαρ, τα οποία σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου, που αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και διαβήτη. Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι η συγκεκριμένη δίαιτα μπορεί να μειώσει ακόμη και τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο.

Μειώθηκε η βιολογική ηλικία των συμμετεχόντων κατά 2,5 χρόνια

Περαιτέρω αναλύσεις αποκάλυψαν ότι οι συμμετέχοντες στην FMD μείωσαν τη βιολογική τους ηλικία -η οποία δείχνει πόσο καλά λειτουργούν τα κύτταρα και οι ιστοί ενός ατόμου, σε αντίθεση με τη χρονολογική ηλικία- κατά 2,5 χρόνια κατά μέσο όρο.

Οι ερευνητές θεωρούν πως η δίαιτα FMD έχει «αναζωογονητικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα». Ενεργοποιεί και την αντιγηραντική λειτουργία των κυττάρων – ένα αποτέλεσμα που διαρκεί και μετά τη δίαιτα.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Nature Communications», υποτίθεται ότι μιμείται τα αποτελέσματα μιας δίαιτας μόνο με νερό, ενώ παράλληλα προσφέρει βασικά θρεπτικά συστατικά. Τονίζεται, ωστόσο, πως η συγκεκριμένη δίαιτα πρέπει να ακολουθείτε μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Τι μπορείτε να φάτε

Μια τυπική μέρα για όσους ακολουθούν τη συγκεκριμένη δίαιτα περιλαμβάνει:

Πρωινό: Τσάι από βότανα Μεσημεριανό γεύμα: Μικρή μερίδα σούπας με κράκερ κέιλ Σνακ: Λίγες ελιές Δείπνο: Ακόμα ένα μικρό μπολ σούπας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments