Ελλάδα

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου ,Στα σεμινάρια αυτά συμμετείχαν συνολικά 183 ιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών

Στα σεμινάρια αυτά συμμετείχαν συνολικά 183 ιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών

Η Ακαδημία Αθηνών απένειμε στο Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και στην πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Natasha Clive-Βρέκοσι, το βραβείο Αικατερίνης Π. Οικονόμου, το οποίο απονέμεται σε γυναίκα ή γυναικεία Οργάνωση-Σωματείο που έχουν διακριθεί λόγω εξαίρετων πράξεων ή δράσεων κοινωνικής ευποιίας και φιλανθρωπίας.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο βραβεύτηκε «δια το πολυετές ευποιητικόν αυτών έργον υπέρ της υγείας των της πατρίδος τέκνων», ως μια σημαντική αναγνώριση για την αδιάκοπη δουλειά του διαχρονικά, αλλά και μια ένδειξη ότι η διασφάλιση της υγείας των παιδιών είναι υψίστης σημασίας.

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων που λαμβάνει από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που έχει εξοπλίσει και στη Νότια Πελοπόννησο (Κυπαρισσία, Σπάρτη, Τρίπολη, Μολάοι και Ελαφόνησος) μόνο κατά το περσινό έτος επωφελήθηκαν περισσότερα από 463.000 παιδιά. Από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Οκτώβριο 2023 το Σωματείο αναβάθμισε και εξόπλισε 3 Παιδιατρικές Κλινικές και 19 Παιδιατρικά Ιατρεία, ενώ πρόσφερε απαραίτητο εξοπλισμό σε ακόμα 9 Παιδιατρικά Τμήματα. Συνολικά πρόσφερε 273 μηχανήματα σε 30 δημόσια Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα.

Επίσης, χρηματοδότησε επτά σεμινάρια APLS (Advanced Paediatric Life Support / Εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής στα παιδιά) και PLS (Paediatric Life Support / Υποστήριξη της ζωής στα παιδιά). Στα σεμινάρια αυτά συμμετείχαν συνολικά 183 ιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι εκπαιδεύθηκαν στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών.

Παράλληλα, συνέχισε συστηματικά το Πρόγραμμα «Πρόληψη των Παιδικών Ατυχημάτων», υλοποιώντας 186 παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τις οποίες παρακολούθησαν συνολικά 4.839 παιδιά. Κατά την ίδια περίοδο μοιράστηκαν 68.772 ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου με συμβουλές πρόληψης για τις διάφορες κατηγορίες ατυχημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments