Πολιτική

ΝΔ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το Συνέδριο του Απριλίου

ΝΔ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για το Συνέδριο του Απριλίου

Πηγή Φωτογραφίας: [352567] 14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. / 1η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αρχίζει χωρίς χρονοτριβές η επιχείρηση "γαλάζια επιστράτευση".

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει ουσιαστικά στο τριήμερο 5-7 Απριλίου την επίσημη αφετηρία για τον προεκλογικό αγώνα προς την κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, εξελίσσονται από τους επιτελείς της κεντροδεξιάς παράταξης και πρωθυπουργικούς συνεργάτες. Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε χθες πολύωρη κλειστή σύσκεψη στην κομματική έδρα επί της οδού Πειραιώς για τις λεπτομέρειες της οργάνωσης του μηχανισμού και για τις κεντρικές προσυνεδριακές και συνεδριακές δράσεις.

Την ώρα κατά την οποία η κυβέρνηση και κομματικά στελέχη υποδέχονται με χαμόγελα και με καυστικά σχόλια τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκεται ο μέγιστος δυνατός συντονισμός των οργανωτικών δομών της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της κεντροδεξιάς παράταξης.

Και ο βασικός στόχος, σύμφωνα με τα πολιτικά και δημοσιογραφικά κλισέ, είναι να υπάρξει ένα μήνυμα προόδου, δηλαδή να διαχωρίσει τη γαλάζια παράταξη από το σημερινό περιβάλλον των πολλαπλών πιέσεων ενόψει των ευρωεκλογών. Επί της ουσίας, το συνέδριο του κόμματος δεν έχει εκλογικό χαρακτήρα, δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο καταστατικό ή άλλες σχετικές συζητήσεις, αλλά θεωρείται ως μια ευκαιρία για την απαραίτητη συσπείρωση της παραδοσιακής βάσης και για έναν ιστορικό εορτασμό της κεντροδεξιάς, δεδομένου ότι, φέτος, εορτάζεται η 50ή επέτειος από την ίδρυση της ΝΔ.

Το πρώτο βήμα θα γίνει άμεσα. Συγκεκριμένα, σε ένα προσυνέδριο στην Θεσσαλονίκη, το οποίο προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη με κεντρικό ομιλητή τον Μητσοτάκη. Είναι σαφές ότι ο Βορράς είναι σταθερά στο (πολιτικό) ραντάρ του Μαξίμου και του κόμματος. Ήδη από τη Θεσσαλία και επάνω κινητοποιούνται εδώ και εβδομάδες υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη. Με τα ζητήματα της ακρίβειας αλλά και με το αγροτικό μέτωπο να κυριαρχούν στις εκφράσεις δυσφορίας των πολιτών – και του ακροατηρίου της ΝΔ.

Όλα δείχνουν πως το σύνθημα για την 50ή επέτειο της ΝΔ πρόκειται να ανακοινωθεί στις 5 Μαρτίου και η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου συλλέγει ήδη σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Σύμφωνα με κομματικά στελέχη, ο στόχος είναι να μπορέσει η Πειραιώς να μιλήσει στην καρδιά του παραδοσιακού νεοδημοκράτη, του πιστού και αφοσιωμένου ψηφοφόρου, κόντρα σε κάθε εκδήλωση δυσαρέσκειας στις επερχόμενες εκλογές.

Ταυτόχρονα στόχος είναι να αναδειχθεί η πορεία διεύρυνσης της παράταξης και ο ρόλος της στην Ευρώπη, γι’ αυτό και έχει υπάρξει επικοινωνία για εκπροσώπηση ξένων ιδρυμάτων, όπως είναι το Κόνραντ Αντενάουερ, το Robert Schuman και την δεξαμενή σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος «Βίλφριντ Μάρτενς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments