Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για τη μάχη στο Αγρίνιο

Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ για τη μάχη στο Αγρίνιο

Πηγή Φωτογραφίας: [367530] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΟΣΦΠ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να κάνει το 5Χ5 στον πάγκο του Ολυμπιακού, ωστόσο για να το πετύχει χρειάζεται να περάσει από το Αγρίνιο. Οι σκέψεις του Ισπανού τεχνικού.

Ο Ολυμπιακός έχει ταξιδέψει στο Αγρίνιο για την εμβόλιμη αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται την Τετάρτη (28/03, 17:00, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE SPORT24) από τον Παναιτωλικό για την 25η αγωνιστική και προτελευταία για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Ο στόχος των ερυθρόλευκων είναι ένας και μοναδικός, το διπλό στην έδρα της ομάδας του Αγρινίου. Ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί στο -5 από την κορυφή και θέλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο, ώστε να ροκανίσει περαιτέρω αυτή τη διαφορά πριν από την έναρξη των playoffs.

Παράλληλα, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιδιώκει το δικό του 5Χ5 στον ερυθρόλευκο πάγκο. Ο Ισπανός προπονητής έχει πετύχει ήδη ένα μεγάλο διπλό στην Τούμπα, δύο νίκες που έφεραν την πρόκριση κόντρα στη Φερεντσβάρος, ενώ πήρε ένα δύσκολο τρίποντο απέναντι στον Αστέρα.

Ο Μεντιλίμπαρ παιχνίδι με το παιχνίδι ενσωματώνει την φιλοσοφία του, βρίσκει τις δικές του σταθερές και επιθυμεί να βλέπει την ομάδα του βελτιώνεται σταθερά. Βασικό του μέλημα να πάρει τις νίκες κόντρα σε Παναιτωλικό και Βόλο, προκειμένου ο Ολυμπιακός να πάει με τους καλύτερους δυνατούς όρους στη “μάχη” των playoffs.

Η διαχείριση του υλικού από τον Μεντιλίμπαρ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με προπόνηση την Τρίτη και αμέσως ανακοινώθηκε η αποστολή. Εκτός έμειναν οι Ροντινέι, Κάρμο, Φορτούνης και Όρτα, ενώ ο Μεντιλίμπαρ δεν υπολογίζει και στον Μπιανκόν που είναι τιμωρημένος.

Αντίθετα, επέστρεψε ο Ζέλσον Μάρτινς, που ήταν τραυματίας, όπως και οι Ρέτσος, Ορτέγκα, Ντόη, Καρβάλιο, που πήραν ανάσες στο προηγούμενο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και ο Ελ Αραμπί.

Με λίγα λόγια ο Ισπανός προπονητής έκανε γι’ ακόμη μία φορά την διαχείρισή του υλικού του. Άλλωστε η κόπωση από τα συσσωρευμένα παιχνίδια είναι μεγάλη, ενώ ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με συνεχόμενες υποχρεώσεις σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη. Επομένως, θέλει να κρατάει τους παίκτες του όσο το δυνατόν πιο φρέσκους.

Οι σκέψεις του Μεντιλίμπαρ

Όσον αφορά στην βασικά 11άδα που θα επιλέξει ο Μεντιλίμπαρ, κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να είναι ο Πασχαλάκης. Προβάδισμα για το κέντρο της άμυνας έχουν οι Ρέτσος και Βέζο, με τον Ντόη να είναι επίσης διαθέσιμος. Οι Κίνι και ο Ορτέγκα είναι τα φαβορί για τα άκρα.

Ο Τσικίνιο και ο Ιμπόρα φαίνεται να είναι οι πιο πιθανοί για τον άξονα, ώστε να πάρει ανάσες ο Έσε, με τους Μαρτίνς, Ποντένσε και Μασούρα να συνθέτουν την μεσοεπιθετική τριάδα.

Δεν αποκλείεται βέβαια να “θυσιαστεί” τελικά κάποιος μεσοεπιθετικός, ώστε ο Μεντιλίμπαρ να παρατάξει ξανά τριάδα στη μεσαία γραμμή, εφόσον έχει στη διάθεσή του – πλην τον Έσε – τους Καρβάλιο και Αλεξανδρόπουλο.

Το φαβορί για την κορυφή της επίθεσης είναι ο Ελ Κααμπί, ο οποίος έχει σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια και στο Αγρίνιο θέλει να συνεχίσει το σερί του.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης Ορτέγκα, Βέζο, Κίνι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Ντόη, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Μάρτινς, Αλεξανδρόπουλος, Καμπράλ, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς, Ναβάρο.

Πηγή: sport24.gr//ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments