EDITOR'S PICK

Τα μάτια του τζάγκουαρ στο καρναβάλι του Ρίο

Τα μάτια του τζάγκουαρ στο καρναβάλι του Ρίο

Πηγή Φωτογραφίας: Rainha de Bateria Paolla Oliveira representa Pombagira em desfile da Grande Rio - Reprodução/Gabriel Farhat

Όλα τα βλέμματα στη Βραζιλία και το καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το καρναβάλι του Ρίο είναι μια από τις πιο πολύχρωμες γιορτές σε όλο τον κόσμο. Εκτός από τις θεαματικές επιδείξεις σάμπα, το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης εκατοντάδες αστραφτερά και περίτεχνα κοστούμια.

Το κομμάτι σχεδιάστηκε από τον Bruno Oliveira, ο οποίος έχει ντύσει δεκάδες χορευτές καρναβαλιού όλα αυτά τα χρόνια

Ενώ πολλές από αυτές τις δημιουργικές στολές τιμούν τη χλωρίδα και την πανίδα της Βραζιλίας, ένα κοστούμι προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, μετατρέποντας μια χορεύτρια σε ένα άγριο πλάσμα. Η ηθοποιός Paolla Oliveira συμμετείχε στο καρναβάλι του Ρίο φορώντας ένα ευφάνταστο κοστούμι που τη μετέτρεψε σε τζάγκουαρ ως δια μαγείας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FAMOSOS E TV (@sitefamososetv)

Τα βίντεο που μοιράστηκε η Oliveira στο Instagram παρουσιάζουν την ηθοποιό ντυμένη με ένα λαμπερό κοστούμι. Πάνω από τα χρυσά φτερά με πούπουλα στην πλάτη, το κοστούμι φέρει μαύρα σημάδια που μιμούνται τις κηλίδες ενός τζάγκουαρ. Αλλά η πιο γοητευτική πτυχή του κοστουμιού είναι το headpiece.

«Χρησιμοποιήσαμε γρασίδι canabrava, το οποίο είναι ένα φυσικό υλικό που αντικαθιστά τα φτερά»

Αυτό που αρχικά μοιάζει με ένα λαμπερό στέμμα, κατεβαίνει όταν η Oliveira σκύβει το κεφάλι της, φανερώνοντας μια μάσκα τζάγκουαρ που καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπό της. Σαν να μην ήταν αυτό αρκετά εντυπωσιακό, τα μάτια του τζάγκουαρ ανάβουν, ακτινοβολώντας ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα που ξεχωρίζει καθώς η χορεύτρια συνεχίζει να κινείται.

Το κομμάτι σχεδιάστηκε από τον Bruno Oliveira, ο οποίος έχει ντύσει δεκάδες χορευτές καρναβαλιού όλα αυτά τα χρόνια. Αναφορικά με το συγκεκριμένο σύνολο, δήλωσε στο βραζιλιάνικο πρακτορείο Gshow: «Δουλεύουμε πάνω σε αυτή τη στολή, εγώ και η ομάδα μου, με έναν επαγγελματία της τεχνολογίας, από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Έγιναν πολλά τεστ, πολλές δοκιμές. Έχουμε ένα μοτέρ Arduino, ένα LED drive- έχουμε έναν επαγγελματία που ασχολείται με την τεχνολογία, ο οποίος είναι ένας «τρελός» επαγγελματίας.

Ο σχεδιαστής μοιράστηκε επίσης τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του κοστουμιού: «Χρησιμοποιήσαμε γρασίδι canabrava, το οποίο είναι ένα φυσικό υλικό που αντικαθιστά τα φτερά. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για μια αφήγηση που είναι «φυσική». Επιπλέον, ολόκληρη η στολή είναι καλυμμένη με κρύσταλλα. «Μιλάμε πιθανότατα για περισσότερους από 40.000 κρυστάλλους που έχουν εφαρμοστεί μεταξύ του κεφαλιού και του σώματός της», εξήγησε ο Oliveira. Αν και ο σχεδιαστής δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες για το πώς λειτουργεί ο μηχανισμός της μάσκας για να μην «κάψει» το τρικ, αποκάλυψε ότι λειτουργεί με τηλεχειριστήριο, το οποίο διαχειρίζεται η ίδια η χορεύτρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments