Ελλάδα

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ένας χρόνος από την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα σήμερα, με τα σωματεία εργαζομένων στο κλάδο των μεταφορών να εξαγγέλλουν τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, που γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη γενική απεργία, ενώ Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες θα προχωρήσουν σε απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εργατικά σωματεία και φορείς που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ καλούν στα Προπύλαια στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης.

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος «από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών».

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις για το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 28/02/24 και καλεί όλους τους γιατρούς να δώσουν δυναμικά το παρόν.

Σωματεία εργαζομένων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ, ανακοίνωσαν από πλευράς τους, την συμμετοχή τους στην 24ώρη γενική απεργία της Τετάρτης.  Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα σωματεία των εργαζομένων, «ως ένδειξη τιμής και σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το πρωτοφανές αυτό συμβάν, αποφάσισαν για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ή αργότερα (έξοδος οχημάτων από τα αμαξοστάσια στις 8:30 π.μ.), ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Στο κάλεσμά της Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (μηχανοδηγοί), ανακοίνωσε ότι προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

24ωρη πανελλαδική απεργία εξήγγειλε την Παρασκευή και το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς «αφενός ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών και αφετέρου στέλνοντας μήνυμα – απαίτηση προς κάθε κατεύθυνση ότι για εμάς τους Σιδηροδρομικούς πάνω από όλους και πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων», όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι σιδηροδρομικοί απαιτούν «απόδοση ευθυνών στο σύστημα που διαχρονικά, στάθηκε απέναντι στο Σιδηρόδρομο και στους Σιδηροδρομικούς οι οποίοι με επαγγελματική ευσυνειδησία καθημερινά προσπαθούσαν και προσπαθούν να κρατήσουν «όρθιο» το Σιδηρόδρομο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν καθώς χρόνια «φωνάζουν» προς όλες τις κατευθύνσεις για την ασφάλεια του Σιδηροδρόμου, γιατί έβλεπαν αυτά που έρχονταν! Απόδοση ευθυνών και πλήρη διαλεύκανση του τραγικού δυστυχήματος και απόδοση Δικαιοσύνης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments