Αθλητισμός

Ο Ελ Κααμπί στοχεύει ψηλά και θα θυμίζει Ελ Αραμπί των πρώτων εντυπωσιακών σεζόν

Ο Ελ Κααμπί στοχεύει ψηλά και θα θυμίζει Ελ Αραμπί των πρώτων εντυπωσιακών σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: [367606] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει χαρακτηριστεί (και φυσικά δικαίως) ως μια από τις καλύτερες μεταγραφές της τελευταίας 20ετίας στον Ολυμπιακό

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει χαρακτηριστεί (και φυσικά δικαίως) ως μια από τις καλύτερες μεταγραφές της τελευταίας 20ετίας στον Ολυμπιακό, καθώς οι επιδόσεις του Μαροκινού σέντερ φορ υπήρξαν εντυπωσιακές, ειδικά τα τρία πρώτα χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα του λιμανιού.

Ο Αφρικανός επιθετικός υπήρξε «μηχανή» των γκολ για τους «ερυθρόλευκους» κι εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι και φέτος έχει βοηθήσει την ομάδα του όταν χρειάστηκε, όπως για παράδειγμα οι δύο νίκες με Πανσερραϊκό και Κηφισιά.

Φαίνεται λοιπόν πως η θέση του σέντερ φορ είναι Μαροκινή υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού, καθώς ένας συμπατριώτης του Ελ Αραμπί, ο Ελ Κααμπί έχει βαλθεί να… μιμηθεί τον πολύπειρο άσο.

Ο Ελ Κααμπί είναι σε σούπερ κατάσταση επιστρέφοντας από το Κόπα Άφρικα και θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν διάνα το περασμένο καλοκαίρι αντικαθιστώντας τον Μπακαμπού με τον Μαροκινό στράικερ.

Ο διεθνής επιθετικός έφτασε τα 20 γκολ τη φετινή σεζόν, με αυτό που πέτυχε στον αγώνα απέναντι στον Παναιτωλικό και αν μη τι άλλο δείχνει ότι είναι σε θέση ν’ ακολουθήσει τα… χνάρια του Ελ Αραμπί σε ότι αφορά τις τρεις πρώτες σεζόν του τελευταίου με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Τρεις σεζόν στις οποίες ο Ελ Αραμπί πλησίασε τα 30 γκολ ανά χρονιά, καθώς ήταν αναμφίβολα ιδιαίτερα αποτελεσματικός.

Ο Ελ Κααμπί έχει αυτή τη στιγμή πετύχει 20 γκολ και ο στόχος είναι ορατός για τον βασικό επιθετικό των «ερυθρόλευκων» και όταν λέμε στόχος εννοούμε να φτάσει και αυτός τις επιδόσεις του Ελ Αραμπί και γιατί όχι, να ξεπεράσει τον συμπατριώτη του.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος για την κανονική διάρκεια, δέκα αγώνες για τα πλέι οφ αλλά και τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν περισσότερες αν οι πειραιώτες καταφέρουν ν’ αποκλείσουν την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σίγουρα 13 παιχνίδια και αν ο Ελ Κααμπί συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Μαροκινό να «αγγίζει» τα 30 γκολ στη σεζόν.

Ο Ελ Κααμπί ο οποίος είναι διαφορετικό στυλ φορ από τον Ελ Αραμπί, αλλά το σίγουρο είναι πως έχει προσφέρει και αυτός πολλά με την ικανότητα που έχει επιδείξει στο σκοράρισμα.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Μεντιλίμπαρ είναι να «ταΐζουν» οι μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού τον Αφρικανό σέντερ φορ, όπως έγινε για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν ο Όρτα έδωσε έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

Τέτοιες φάσεις, όπου ο Ελ Κααμπί θα κάνει μια επαφή στην αντίπαλη περιοχή για να σκοράρει, είναι η σπεσιαλιτέ του διεθνούς επιθετικού κι αυτό θέλει να περάσει στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του ο Μεντιλίμπαρ.

Πηγή: in.gr//Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments