Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν δόθηκε καμία εντολή από την κυβέρνηση για “μπάζωμα” στα Τέμπη

Μαρινάκης: Δεν δόθηκε καμία εντολή από την κυβέρνηση για “μπάζωμα” στα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Δεν δόθηκε ποτέ καμία εντολή ούτε από τον κ. Τριαντόπουλο, ούτε από κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης να μπαζωθεί ο χώρος. Είναι σημαντικό να μη διακινούνται ειδήσεις που προκαλούν αναστάτωση»  δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για τις καταγγελίες της κ. Καρυστιανού για το «μπάζωμα» του σημείου όπου έγινε η μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

«Η ενέργεια αυτή στα Τέμπη ήταν αναγκαία για επιχειρησιακούς λόγους», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης

«Δεν δόθηκε ποτέ καμία εντολή ούτε από τον κ. Τριαντόπουλο, ούτε από κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης να μπαζωθεί ο χώρος. Είναι σημαντικό να μη διακινούνται ειδήσεις που προκαλούν αναστάτωση»  δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ερωτηθείς για τις καταγγελίες της κ. Καρυστιανού για το «μπάζωμα» του σημείου όπου έγινε η μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε την απάντηση του κ. Τριαντόπουλου από το βήμα της Βουλής ότι δεν έδωσε εντολή για μπάζωμα στα Τέμπη. «Επιβεβαιώνω πλήρως όσα είπε ο κ. Τριαντόπουλος. Όλες οι ενέργειες οι οποίες έγιναν από ένα σημείο και μετά ήταν ενέργειες στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγκών με βασικό γνώμονα τη διάσωση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων μετά από αυτό το τραγικό δυστύχημα» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτηθείς αν έχει διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έδωσε προφορική εντολή ο κ. Τριαντόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως δεν δόθηκε καμία εντολή και σημείωσε ότι αυτό το διερευνά η δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρινάκης κάλεσε την αντιπολίτευση όταν «πετάει λάσπη», να έχει στοιχεία. «Όλοι όσοι πετάνε λάσπη καλό θα είναι να έχουν στοιχεία, αλλιώς απλώς λαϊκίζουν. Η ενέργεια ήταν αναγκαία για επιχειρησιακούς λόγους», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης. «Από τη πρώτη στιγμή λέμε “όλα στο φως”. Πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της με νηφαλιότητα», είπε.

Αναφερθείς σε αυτό καθεαυτό το μπάζωμα στα Τέμπη, είπε ότι ήταν επιχειρησιακή απόφαση η οποία σε καμία περίπτωση δεν έγινε με κανένα σκοπό συγκάλυψης. Εκρίθη αναγκαία για επιχειρησιακούς λόγους, για να μπορέσουν οι έρευνες να προχωρήσουν γρήγορα ούτως ώστε να βρεθούν άνθρωποι όσο το δυνατόν νωρίτερα και ενδεχομένως να διασωθούν κάποιοι, επισήμανε επιπροσθέτως.

Υπογράμμισε πως δεν έχει προκύψει, δεν γνωρίζει ότι κάποιος επί σκοπώ έδωσε μια τέτοια εντολή για να κουκουλώσει κάτι.

Ο κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τις κατηγορίες του «άνευ κανενός επιχειρήματος», όπως είπε. «Ο κ. Κασσελάκης επειδή αναφέρθηκε και στον κ. Σπίρτζη και στον κ. Καραμανλή μιλάει εκ του ασφαλούς, αλλά η κυβέρμνηση ΣΥΡΙΖΑ ως το 2019 δεν προέβη σε συνταγματική αναθεώρηση για να αλλάξει το καθεστώς της αποσβεστικής προθεσμίας των υπουργών», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments