Ελλάδα

Κακοκαιρία “Emil”: Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός από τις βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα

Κακοκαιρία “Emil”: Φούσκωσε επικίνδυνα ο Πηνειός από τις βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα

Πηγή Φωτογραφίας: ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά - Άνεμοι πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ

Συνεχίζονται έως το πρωί στην ανατολική χώρα οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ.

Θα επηρεαστούν η κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι.

Aπό το απόγευμα της Δευτέρας ένα νέο κύμα κακοκαιρίας καταφθάνει από τα δυτικά της χώρας. Ετσι θα έχουμε βροχές σε Ιόνιο, Ήπειρο, Στερεά και Πελοπόννησο και το ξημέρωμα της Τρίτης οι βροχές θα ενταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Το απόγευμα της Τρίτης οι μπόρες θα παραμείνουν στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, ενώ και η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει.

Ο καιρός σήμερα

Αρχικά θα εκδηλωθούν βροχές κυρίως στη Μακεδονία, στα δυτικά της Θράκης και στη Θεσσαλία ενώ βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων αναμένονται στο Βόρειο, Ανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι κι έπειτα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και βροχές σε όλη τη χώρα με σταδιακή εξασθένηση. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες και κατά τόπους θα σημειωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από 7 έως 15, στη Θεσσαλία από 6 έως 19, στην Ήπειρο από 4 έως 17, στη Στερεά από 6 έως 19, στην Πελοπόννησο από 4 έως 18 στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 10 έως 18, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 18 και στην Κρήτη από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί θα γίνουν δυτικοί ίδιας έντασης. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το πρωί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και στα νότια 3 έως 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία μέχρι το πρωί στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα νότια έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις πρωινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νοτιοανατολικοί 4 με 5, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στις Σποράδες πρόσκαιρα δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρα ισχυρές έως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα του νομού. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-03-2024 Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Τοπικές βροχές ή όμβροι θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη και το μεσημέρι-απόγευμα πιθανόν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεv θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και κατά τόπους στη νησιωτική χώρα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-03-2024 Στην κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών νωρίς το πρωί και στην υπόλοιπη χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις. Από τις μεσημβρινές ώρες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, ενώ καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05-03-2024 Στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με την εκδήλωση φαινομένων κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στην ανατολική νησιωτική χώρα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06-03-2024 Στην ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments