Focus

O Stellan Skarsgård κάνει αναδρομή σε μια καριέρα που τα έχει όλα

O Stellan Skarsgård κάνει αναδρομή σε μια καριέρα που τα έχει όλα
Πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς της γενιάς του

Πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους και γνωστούς ηθοποιούς της γενιάς του, με το όνομά του να βρίσκεται στις λίστα με μερικές από τις ταινίες που μας έχουν μείνει αξέχαστες. Ο λόγος για τον Stellan Skarsgård, που διαγράφει εδώ και δεκαετίες τη δική τους λαμπρή καριέρα στον χώρο της υποκριτικής. Ο ίδιος στο παραπάνω βίντεο του Vanity Fair κάνει μια αναδρομή στα highlights της πορείας του, μιλώντας για τους ρόλους του στις ταινίες “Bombi Bitt och jag”, “Breaking the Waves”, “Good Will Hunting”, “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”, “Mamma Mia!”, “Thor”, “Melancholia”, “The Girl with the Dragon Tattoo”, “Chernobyl”, “Andor”, “Dune”: Part Two’ και πολλές άλλες.

View this post on Instagram

A post shared by Stellan Skarsgård (@stellanskarsgardofficial)

Ο Σκάρσγκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του στο Χόλιγουντ συνεργαζόμενος με κορυφαίους σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στο «Amistad» (1997) και ο Γκας Βαν Σαντ στο «Good Will Hunting», την ίδια χρονιά.

Αξέχαστοι είναι οι ρόλοι στα κινηματογραφικά franchise «Pirates of the Caribbean» (Οι Πειρατές της Καραϊβικής) του Γκορ Βερμπίνσκι και «Mamma Mia!», μεταξύ άλλων ταινιών.

Το Φεστιβάλ στην ελβετική πόλη, αφιερωμένο στον ανεξάρτητο κινηματογράφο θα τον τιμήσει με το βραβείο Leopard Club που είναι αφιερωμένο σε έναν καλλιτέχνη της κινηματογραφικής βιομηχανίας που άφησε «αποτύπωμα στη συλλογική φαντασία».

Εκτός Χόλιγουντ, η αστρική καριέρα του Σκάρσγκαρντ περιλαμβάνει πρωτοποριακό έργο στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και συνεργασίες με σκηνοθέτες όπως ο Λαρς φον Τρίερ με τον οποίο έχει κάνει πέντε ταινίες ξεκινώντας με το «Breaking The Waves» (Δαμάζοντας τα Κύματα), το οποίο κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής στις Κάννες το 1996.

Ο Σκάρσγκαρντ είναι επίσης πολύ δραστήριος στην τηλεόραση. Το 2019 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου σε μίνι σειρά για τον ρόλο του στο δράμα του HBO «Chernobyl», σύμφωνα με το Variety.

Εκτός από το ταξίδι για την απονομή του βραβείου συνολικής καριέρας, ο ηθοποιός και ο γιος του Γκούσταβ Σκάρσγκαρντ θα μεταβούν επίσης στο Λοκάρνο για να παρουσιάσουν το αστυνομικό δράμα του Κινέζου καλλιτέχνη Χουάνγκ Ραν «What Remains» που προβάλλεται εκτός συναγωνισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments