Πολιτική

Κασσελάκης: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε -Μαρινάκης: Δεν θα αποφύγεις τις απαντήσεις

Κασσελάκης: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε -Μαρινάκης: Δεν θα αποφύγεις τις απαντήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Άγρια κόντρα, μετά την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ και το δάνειο που χορήγησε στο κόμμα, έχει ξεσπάσει ανάμεσα κυβέρνησης και αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Στέφανο Κασσελάκη

Άγρια κόντρα, μετά την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ και το δάνειο που χορήγησε στο κόμμα, έχει ξεσπάσει ανάμεσα κυβέρνησης και αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Στέφανο Κασσελάκη

Άγρια κόντρα, μετά την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ και το δάνειο που χορήγησε στο κόμμα, έχει ξεσπάσει ανάμεσα κυβέρνησης και αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επιτίθεται κατά της Δικαιοσύνης και κατά του πρωθυπουργού και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να διαμηνύει ότι «δεν πρόκειται να αποφύγει το να δώσει απαντήσεις».

Θέση έλαβε και το κυβερνών κόμμα, πηγές του οποίου ξεκαθάρισαν ότι «ο νόμος είναι σαφής και έχει υποχρέωση όποιος είναι αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας που εκπροσωπείται σε εθνικό ή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μην συμμετέχει σε αλλοδαπή εταιρία και μάλιστα με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του 2016».

Η απόφαση της εισαγγελίας πρωτοδικών να ξεκινήσει έρευνα με στόχο να εξακριβωθεί εάν ο κ. Κασσελάκης έχει παραβιάσει το νόμο για τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης και ειδικότερα τις διατάξεις που αφορούν την απαγόρευση συμμετοχής σε διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο εθνικό ή το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πυροδότησε το πολιτικό σκηνικό.

Π. Μαρινάκης: Αντί να απαντήσει επί της ουσίας, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης σε ανάρτησή, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Ο κ. Κασσελάκης αντί να απαντήσει επί της ουσίας στα όσα πολύ σοβαρά ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές, ύστερα και από τις καταγγελίες του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, προέβη σε μία ευθεία επίθεση στη Δικαιοσύνη και την ίδια στιγμή αναπαράγει την πιο χυδαία εκδοχή της ρητορικής των fake news και του τοξικού λόγου που εξέφρασε το κόμμα του τα τελευταία χρόνια.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος».

«Ο κ. Κασσελάκης αντιδρά στη διερεύνηση των καταγγελιών του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, επιτιθέμενος ευθέως στη Δικαιοσύνη με μία δήλωση – ρεσιτάλ χυδαιότητας και αντιθεσμικότητας!», επισήμανε σε δήλωσή του και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Είναι θλιβερό αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιτίθεται τόσο χυδαία στη Δικαιοσύνη! Δυστυχώς ο κ. Κασσελάκης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ΣΥΡΙΖΑ ίσον Πολακισμός, όσες ηγεσίες κι αν αλλάξει, όσες μετακινήσεις κι αν «υποστεί» ο κ. Πολάκης», κατέληξε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «εν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για το γεγονός πως ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να της γυρίζει την πλάτη λίγους μόλις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι εννοεί με τα «ποιοτικά ευρήματα».

Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί παραμορφωτικούς φακούς για να υπονομεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ρίξει σκιές στον αρχηγό της Στέφανο Κασσελάκη» για να προσθέσει πως «ματαιοπονεί!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments