Ελλάδα

Οι τρομο-γκάφες της “Σύμπραξης Εκδίκησης”

Οι τρομο-γκάφες της “Σύμπραξης Εκδίκησης”

Πηγή Φωτογραφίας: [367203] ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Νέα στοιχεία του τρόπου δράσης και των επικοινωνιών των ατόμων που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης "Σύμπραξη Εκδίκησης" αναδεικνύουν στοιχεία της δικογραφίας

Νέα στοιχεία του τρόπου δράσης και των επικοινωνιών των ατόμων που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης “Σύμπραξη Εκδίκησης” αναδεικνύουν στοιχεία της δικογραφίας. Σε αυτήν, καταγράφονται τηλεφωνικές επαφές και εντολές που δίνει μέσα από τις φυλακές ο 36χρονος φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης προς τα μέλη και αποτυπώνονται οι αστοχίες στα “χτυπήματα”.

Παράλληλα, αποτυπώνεται η εμμονή που φαίνεται να έχει ο 36χρονος έγκλειστος των φυλακών Δομοκού με τον διευθυντή των φυλακών Λάρισας, αλλά και η απόγνωσή του, όταν διαπιστώνει πως οι άνθρωποι από τους οποίους έχει ζητήσει να του γνωστοποιήσουν τον αριθμό της πινακίδας του οχήματος του διευθυντή, δεν μπορούν να το κάνουν.

Τα ξημερώματα της 24ης Ιουνίου του 2023, ένα άτομο που κινείται με ποδήλατο, φτάνει έξω από σπίτι στην οδό Ναβαρίνου στη Λάρισα. Αφού πυροδοτεί έναν εμπρηστικό μηχανισμό στην πυλωτή μιας τριώροφης κατοικίας, στη συνέχεια εκτοξεύει μια χειροβομβίδα αμυντικού τύπου. Στόχος του δράστη είναι η πρόκληση ζημιών στο όχημα του διευθυντή των φυλακών Λάρισας προκειμένου να λάβει “μια προειδοποίηση”. Η επίθεση όμως πήγε λάθος, καθώς στο συγκεκριμένο σπίτι δεν διέμενε ο διευθυντής των φυλακών Λάρισα, αλλά ένας πολίτης.

Από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών των μελών της οργάνωσης, οι αστυνομικοί καταγράφουν συνομιλία μεταξύ του 36χρονου φερόμενου ως αρχηγού και ενός 45χρονου των φυλακών Γρεβενών. Σημειώνεται πως έχει πραγματοποιηθεί ήδη η λάθος επίθεση που είχε ως στόχο τον διοικητή των φυλακών Λάρισας.

36χρονος: Έχεις μάθει κάνα νέο από αυτά που σου είπα;

45χρονος: Όχι το… έχει μάθει το αμάξι και δεν μπορώ να βρω την πινακίδα

36χρονος: Καλά ρε μ@λ@κες σας είπα κάτι να μάθετε. Πόσο δύσκολο είναι; Τι ισχύει τελικά; Την αλήθεια.

Ο 45χρονος απολογείται αναφέροντας πως ήταν “λάθος” με τον 36χρονο να αναφέρει, “Έφυγε αυτό τέλειωσε, πάει. Πάμε παρακάτω τώρα. Πού να πάμε, πού να πάω; Πες μου”.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2023 ο 36χρονος επικοινωνεί με ένα άλλο άτομο που φέρεται να είναι μέλος της οργάνωσης και συνομιλούν και πάλι για το όχημα του διευθυντή φυλακών.

36χρονος: Είσαι τρελός ρε φίλε άμα το ξέρεις, την πινακίδα θέλω ρε φίλε.

Μέλος: Αυτό σου λέω, την πινακίδα προσπαθώ να μάθω ρε”.

Η επίθεση στην τεχνική εταιρεία στην Κηφισιά και ο Μπογδάνος

Στις 13 Νοεμβρίου του 202 , σημειώνεται έκρηξη σε είσοδο οικίας στην οδό Ηούς στην Κηφισιά. Στο κτίριο διατηρεί γραφεία μια τεχνική εταιρεία. Τρεις ημέρες αργότερα με προκήρυξη που αναρτήθηκε σε ιστότοπο αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, η “Σύμπραξη Εκδίκησης” αναλαμβάνει την ευθύνη, σημειώνοντας πως η ενέργεια έγινε με αφορμή τα προβλήματα στατικότητας που εντοπίστηκαν στο στέγαστρο του ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις στελεχών της αντιτρομοκρατικής, πιθανότερος στόχος φαίνεται να ήταν ο πρώην βουλευτής και δημοσιογράφος, Κωσταντίνος Μπογδάνος που ήταν ο προηγούμενος ένοικος της οικίας ο οποίος μάλιστα δεν είχε βγάλει το όνομα του από το θυροτηλέφωνο.

Στις 27 Δεκεμβρίου του 2023, είχε εντοπιστεί εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη. Ο άγνωστος δράστης είχε προσεγγίσει το σημείο στις 05:50 τα ξημερώματα και είχε τοποθετήσει στην πυλωτή πολυκατοικίας, ανάμεσα σε τοιχίο και σταθμευμένο αυτοκίνητο τον αυτοσχέδιο μηχανισμό που αποτελούταν από φυτίλι, πυροκροτητή και χειροβομβίδα.

Πριν εξαφανιστεί από την περιοχή, ο άνδρας που δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές, άναψε το φυτίλι, όμως δεν προκλήθηκε έκρηξη, καθώς ο πυροκροτητής δεν ήταν συνδεδεμένος με τη χειροβομβίδα. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης στόχευε την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, αλλά μπέρδεψε τους δρόμους. Η ενέργεια αυτή, ήταν η τελευταία της “Σύμπραξης Εκδίκησης” και ενδεικτική της δράσης των μελών της.

Πηγή: TheTOC

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments