Πολιτική

Μητσοτάκης: Όλη η Ευρώπη στηρίζει τον αγώνα της Ουκρανίας

Μητσοτάκης: Όλη η Ευρώπη στηρίζει τον αγώνα της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: [363044] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Επιθετική δύναμη η Ρωσία.

Όλη η Ευρώπη στηρίζει τον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία και ανεξαρτησία. Και φυσικά η Ελλάδα δεν μπορεί να λείπει από αυτήν την προσπάθεια», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη σημερινή συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη συνεχιζόμενη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την οδύνη του για «τη βιαιότητα και βαρβαρότητα, που οδηγεί στον θάνατο αμάχους, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη».

Υπογράμμισε τη δέσμευση της Ελλάδας να παραμείνει στο πλευρό της Ουκρανίας «συμπαραστάτης στη δίκαιη προσπάθεια να υπερασπιστείτε το έδαφός σας, την εθνική σας κυριαρχία, αλλά και την αξιοπρέπεια των δεκάδων εκατομμυρίων πολιτών της Ουκρανίας», τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα «να παραβιάζεται με βία το Διεθνές Δίκαιο και κυρίως τα καθορισμένα σύνορα και την εδαφική ακεραιότητα μίας ανεξάρτητης χώρας», αλλά και πως η Ελλάδα απορρίπτει τον όποιο ανιστόρητο αναθεωρητισμό.

«Η χώρα μου έχει στο παρελθόν βρεθεί αντιμέτωπη με επιθετικότητα. Και σε καιρούς που ο αυταρχισμός και ο δεσποτισμός αποτελούν μαύρες κηλίδες στο χάρτη και στον πολιτισμό μας», επισήμανε.

Σχολιάζοντας το περιστατικό με την επίθεση στην αυτοκινητοπομπή, στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός είπε ότι «Όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες και λίγο μετά όταν πηγαίναμε στα αυτοκίνητά μας ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη» και πρόσθεσε πως «αποτελεί καλύτερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments