Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για δημοσκοπήσεις και διακοπές Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματισμός για δημοσκοπήσεις και διακοπές Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Κουμουνδούρου εισπράττει ελάχιστα από την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Η τελευταία μέτρηση της ALCO πάγωσε το χαμόγελο στα χείλη στελεχών που έσπευσαν την περασμένη εβδομάδα να πανηγυρίσουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μέτρηση δεν αποτύπωσε κάποια αξιόλογη άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που από το Μέγαρο Μαξίμου διαχέεται μια έκδηλη ανησυχία για την εικόνα της κυβέρνησης για τα ποιοτικά ευρήματα των κρυφών δημοσκοπήσεων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει επιλέξει να κάνει ένα διάλειμμα από την ενεργό δράση μετά την επανεμφάνισή του σε πρωινή εκπομπή και να κάνει ένα μικρό χειμερινό διάλειμμα στην Αρκαδία με τον σύζυγό του, Τάιλερ. Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια βρίσκει αντίθετο τον μισό πληθυσμό, η νέα γενιά είναι κάθετα αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η κυβέρνηση ανοίγει το ένα κοινωνικό μέτωπο μετά το άλλο. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις αυξήθηκε μόλις κατά 0,3% στο 10,5% και μονοψήφιο ποσοστό δεν είναι όνειρο. Το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, συνεχίζει να μειώνεται κατά 0,7%, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 11,5%.

Μετά τον εσωκομματικό σπαραγμό η Όλγα Γεροβασίλη σπεύδει σε όλους τους τόνους να ξεκαθαρίσει ότι η ίδια και όλοι όσοι τάχθηκαν με την πλευρά Τσίπρα στην μείζονα εσωκομματική κρίση αμφισβήτησης του νέου προέδρου δεν θα συντηρήσουν την εσωστρέφεια.

Με τη δήλωση «δεν σκοπεύω να ηγηθώ καμιάς εσωκομματικής αντιπολίτευσης», η αντιπρόεδρος της Βουλής έκανε ένα βήμα πιο πέρα για να διώξει και τα σύννεφα πάνω από την 9η Ιουνίου χαμηλώνοντας κατά πολύ τον εκλογικό πήχη.

Μιλώντας στην εκπομπή «επόμενη ημέρα» του Action 24, η κ. Γεροβασίλη έδειξε να αποχαιρετά για την ώρα το 18% των εθνικών εκλογών, να χαμηλώνει τον πήχη για τον κ. Κασσελάκη και να βάζει τώρα στόχο οπωσδήποτε τη δεύτερη θέση και ένα ποσοστό πάνω από το 12% που δείχνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις. «Στόχος για τις ευρωεκλογές είναι να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις», είπε.

Σε αυτό το κλίμα, πέρα από την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο περί της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αίσθηση προκαλεί η επιλογή της Κουμουνδούρου να πάρει θέση απέναντι στον Δημήτρη Κουτσούμπα για το θέμα της σεξιστικής γλώσσας και συμπεριφοράς, καθώς ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι ακόμα και διάσημα μοντέλα από τη Σκανδιναβία αναγκάζονται να πληρώνουν υψηλά δίδακτρα και ραντεβού με sugar daddies. Ο φεμινιστικός τομέας της Κουμουνδούρου προσβλήθηκε βαθύτατα και χαρακτήρισε αμέσως τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ “σεξιστή”.

Εν τω μεταξύ, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο την πρόταση νόμου της Αθηνάς Λινού για την προστασία των παρένθετων μητέρων από τη βάναυση εμπορική εκμετάλλευση, πολλοί παρατήρησαν ότι το φεμινιστικό τμήμα δεν είχε πει λέξη για το θέμα της εκμετάλλευσης των γυναικών ως αναπαραγωγικών μηχανών. Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, κατηγόρησε επίσης τον γραμματέα του ΚΚΕ για μισογυνισμό.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments