Πολιτική

Τελική μάχη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Τελική μάχη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΟΕΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Η ώρα της τελικής μάχης, εντός και εκτός Βουλής κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ έφτασε καθώς το μεσημέρι φοιτητές αλλά και ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένεται να δώσουν βροντερό παρών στα Προπύλαια.

Την ίδια στιγμή, θα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το σχέδιο νόμου που φέρνει προ των πυλών την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση αναμένεται να δεχθεί τα πυρά της αντιπολίτευσης ενώ η συζήτηση θα κορυφωθεί με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και με την ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στις 11 το πρωί, θα δεχθεί τα πυρά της Αντιπολίτευσης για τη δυνατότητα που θα δίνει το νομοσχέδιο να ιδρύονται ιδιωτικά ΑΕΙ.

Οι φοιτητές από την πλευρά βρίσκονται στους δρόμους για πάνω πάνω από δύο μήνες, υπερασπιζόμενοι την δημόσιο χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Με καταλήψεις, συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα δίνουν κάθε εβδομάδα ραντεβού στους δρόμους, φωνάζοντας ένα βροντερό «όχι» στα ιδιωτικά ΑΕΙ.

Το ραντεβού για τους φοιτητές δίνεται στις 12.00, στα Προπύλαια, με την Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) να καλούν στην κινητοποίηση.

Με διπλή κινητοποίηση ρίχνεται στον αγώνα η ΟΛΜΕ με την προγραμματισμένη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος) και τη ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ., έως τις 15:00 έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments