Πολιτική

Τέμπη: Ο Κουτσούμπας κατέθεσε στην Αδειλίνη το πόρισμα του ΚΚΕ

Τέμπη: Ο Κουτσούμπας κατέθεσε στην Αδειλίνη το πόρισμα του ΚΚΕ

Πηγή Φωτογραφίας: [367850] ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη το πόρισμα για την τραγωδία των Τεμπών με τους 57 νεκρούς, που νωρίς το πρωί είχε κατατεθεί και στη Βουλή, μετά το τέλος των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κουτσουμπας, προχώρησε στην κίνηση αυτή γιατί στο πόρισμα, εκτός από τις πολιτικές ευθύνες, υπάρχουν στοιχεία που οδηγούν σε ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων τόσο για τα αίτια της σύγκρουσης, όσο και για την έκρηξη που ακολούθησε, καθώς και για την επιχείρηση συγκάλυψης, που αποτελούν πλέον ενιαία δικογραφία για την ποινική Δικαιοσύνη.

Ποινικές ευθύνες σε επίπεδο υπουργών την περίοδο 2009-2023

Ποινικές ευθύνες σε επίπεδο υπουργών από την περίοδο 2009-2023 καταλογίζει στο πόρισμα του το ΚΚΕ που κατατίθεται στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «πρόκειται για τις ποινικές ευθύνες που προέκυψαν κατά τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής, χωρίς η Επιτροπή να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη στο έργο της που είναι αμιγώς επιφορτισμένη με το καθήκον της αποκάλυψης και ανάδειξης του συνόλου των ποινικών ευθυνών».

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΚΚΕ, οι ποινικές ευθύνες των υπουργών αφορά το κακουργηματικό αδικημα της δια παραλείψεως διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ο θάνατος 57 ανθρώπων και η βαριά σωματική βλάβη δεκάδων ακόμα ατόμων. Στο κάδρο των ευθυνών βάζουν τους υπουργούς: Δ. Ρέππα (2009-2011), Γ. Ραγκούση (2011), Μ. Βορίδη (2011-2012), Κ. Χατζηδάκη (2007-2009 και 2012-2013), Μ. Χρυσοχοϊδη (2013-2015), Χ. Σπίρτζη (2015-2019), Κ. Καραμανλή (2019-2023) σύμφωνα με το protothema.gr και τον Παναγιώτη Τσιμπούκη.

Όπως τονίζεται στο ίδιο πόρισμα, το «αποτέλεσμα όλων αυτών των παραλείψεων – πολιτικών επιλογών στον αριθμό των εργαζομένων, τα ωράρια και την εκπαίδευσή τους, στους ρυθμούς εγκατάστασης των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας και την υλοποίηση σχετικών συμβάσεων, στη συντήρηση στις υποδομές, δημιουργήθηκαν τα προβλήματα, τα κενά και οι ελλείψεις που αυξάνουν την πιθανότητα και τις συνέπειες του “ανθρώπινου λάθους”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments