Policy Briefs

Τ.Μπρετόν: Επίθεση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τ.Μπρετόν: Επίθεση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Πηγή Φωτογραφίας: Cnn.com

Στο επίκεντρο της κριτικής και το Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα.

Eπίθεση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξαπέλυσε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ .”Το πραγματικό ερώτημα τώρα: Είναι δυνατόν να (ξανα)ανατεθεί η διαχείριση της Ευρώπης στο ΕΛΚ για άλλα 5 χρόνια ή 25 συνεχόμενα χρόνια; Το ίδιο το ΕΛΚ δεν φαίνεται να πιστεύει στην υποψήφιά του”, έγραψε.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας απάντησε: “Σας ευχαριστούμε, επίτροπε Μπρετόν, για το ενδιαφέρον σας για το ΕΛΚ και την υποψήφιά μας. Γνωρίζω ότι οι φιλελεύθεροι αγωνιούν για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές – χωρίς διορατικότητα, κανένα μήνυμα, καμία συνάφεια. Και ξέρω ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη Γαλλία για το (σ.σ. κόμμα ) Renaissance, καθώς πιέζονται από τα άκρα που βοήθησαν να αναπτυχθούν αποδυναμώνοντας την παραδοσιακή κεντροαριστερά & την κεντροδεξιά. Σας εύχομαι τα καλύτερα στην εκστρατεία!”.

Για την στάση του Τιερί Μπρετόν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Κομισιόν στους ανταποκριτές, η εκπρόσωπος Βέρλε Νατς, η οποία απάντησε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει κι ότι είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση και δεν έγινε με τον ρόλο του ως επιτρόπου. Υπογράμμισε επίσης ότι η γενική γραμματεία θα στείλει υπενθύμιση σε όλους τους επιτρόπους για τις κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με την περίοδο της εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments