Αθλητισμός

Δύο στροφές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Stoiximan Basket League

Δύο στροφές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Stoiximan Basket League

Πηγή Φωτογραφίας: [367900] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI)

Δύο στροφές πριν από το φινάλε της κανονικής περιόδου στην Stoiximan Basket League η αγωνία κορυφώνεται αναφορικά με την 6η θέση που οδηγεί απευθείας στα playoffs. Οι ισορροπίες μεταξύ των διεκδικητών, οι ισοβαθμίες και οι αγώνες που απομένουν στις τελευταίες δύο στροφές.

Η κανονική διάρκεια της Stoiximan Basket League φτάνει προς το τέλος της, καθώς μόλις δύο αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε. Έξι ομάδες διατηρούν ελπίδες για την κατάληψη της έκτης θέσης, η οποία με το νέο format του πρωταθλήματος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Αφενός διότι η ομάδα που θα την καταλάβει εξασφαλίζει την συμμετοχή της στα playoffs του πρωταθλήματος και αφετέρου γιατί αποφεύγει έναν εκ των Παναθηναϊκού AKTOR ή Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο της διαδικασίας.

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές αναμένεται να είναι δραματικές, με την αγωνία να κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Τι σημαίνει η 6η θέση της βαθμολογίας

Το format της Stoiximan Basket League έχει ανανεωθεί την φετινή σεζόν, καθώς θα υπάρξει ο έξτρα γύρος του Top-6, αλλά και εκείνος των Play Out. Οι έξι πρώτοι της κανονικής διάρκειας εξασφαλίζουν τη θέση τους στα Playoffs, ενώ οι ομάδες από την 7η μέχρι την 12η θέση θα αγωνιστούν στη διαδικασία των Play Out. Μετά την ολοκλήρωση του έξτρα γύρου και των Play Out θα ακολουθήσουν οι διασταυρώσεις των προημιτελικών κατ’ αντιστοιχία 1-8,-2-7, 3-6, 4-5.

Έξι διεκδικητές

Δύο στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, έξι ομάδες διατηρούν ελπίδες κατάληψης της 6ης θέσης. ΑΕΚ Betsson, ΠΑΟΚ, Μαρούσι, Λαύριο και Καρδίτσα είναι στο κόλπο της εισόδου στο Top-6. AEK Betsson, Κολοσσός και ΠΑΟΚ ισοβαθμούν στην 6η θέση με ρεκόρ 8-12. Μαρούσι και Λαύριο ακολουθούν στο 7-13, ενώ η Καρδίτσα έχει σαφώς πιο δύσκολο έργο καθώς βρίσκεται στο 6-14.

Τι ισχύει με τις ισοβαθμίες

Όλα βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί και όπως είναι λογικό μεγάλη σημασία έχουν οι ισοβαθμίες μεταξύ των ομάδων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments