Πολιτική

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ικανοποιούμε τα δίκαια αιτήματα όσο είναι εφικτό

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ικανοποιούμε τα δίκαια αιτήματα όσο είναι εφικτό

Πηγή Φωτογραφίας: [367930] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων είχε ο πρωθυπουργός

Τις παρεμβάσεις της  κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα, συζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους Θεσσαλούς αγρότες, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμικούς φορείς της Θεσσαλίας, όπου και αναφέρθηκε στο master plan.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός «οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ήταν κατά κανόνα κόσμιες» και αναφερόμενος στα αιτήματα τους είπε πως «ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια.» και ότι απαιτούνται μέτρα για τη στήριξή τους.

«Πολλά από τα αιτήματα είναι δίκαια και όσο είναι εφικτό τα ικανοποιούμε», υπογράμμισε και μίλησε για την επιστροφή του Ειδικού φόρου κατανάλωσης και την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα για τους αγρότες, λέγοντας ότι σκοπός του είναι να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή.

«Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει προχωρήσει η συζήτηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο» συνέχισε και συμπλήρωσε:

«Μας ενδιαφέρει η επιστροφή του ΕΦΚ να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική. Σκοπός μας είναι να δώσουμε προβλεψιμότητα, ώστε οι αγρότες μας να γνωρίζουν το ύψος της κατανάλωσης του ρεύματος».

Αναφέρθηκε στο master plan για τη Θεσσαλία, αλλά και για τις αλλαγές που θα επέλθουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. «Έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιαμόρφωση της ΚΑΠ. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ που έχει καταθέσει πρόταση για τις αλλαγές», υπογράμμισε.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών εξέφρασαν τη διαφωνία τους ως προς το όριο του πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και είπαν πως σκοπός των κινητοποιήσεων ήταν να αναδείξουν τα προβλήματά τους κάνοντας λόγο για καταστροφική κατάσταση στη Θεσσαλία από τις θεομηνίες.

Τόνισαν ότι εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα στη λίμνη Κάρλα και στη Θεσσαλία δεν θα καλλιεργηθούν, καθώς και ότι επιθυμούν να παρουσιάσουν στον πρωθυπουργό την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, προσθέτοντας πως οι συνέπειες στην οικονομία θα εμφανιστούν στο προσεχές μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments