Ελλάδα

Φωτιά στο Λαύριο: Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος – Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος

Φωτιά στο Λαύριο: Στον εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος – Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ (EUROKINISSI/ΦΩΤΗΣ ΒΡΟΤΣΗΣ)

Ο αντιδήμαρχος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου

Στον εισαγγελέα οδηγείται ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής και ένας βοηθός του, για τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη στο Λαύριο.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον καθένα από τους ανωτέρω διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στο Λαύριο και η απάντηση του Δημάρχου Λαυρεωτικής – «Ήταν ελεγχόμενη καύση»

Υπενθυμίζεται πως στην ανακοίνωσή του, που εξεδόθη στις 21:26 της Τρίτης, το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει για την υπόθεση: «Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς».

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, από την πλευρά του, ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας εμπρησμός και απόρησε με την διακίνηση σχετικών πληροφοριών, αναφέροντας ότι γινόταν ελεγχόμενη καύση κλαδιών σε χώρο του Δήμου, με την άδεια της Πυροσβεστικής. Όπως εξήγησε, «συγκεντρώνουμε τα κλαδιά σε έναν χώρο και προχωρούμε σε ελεγχόμενη καύση. Τα καίμε λίγα – λίγα, πάντοτε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου και έχοντας εκεί το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να αποτραπεί επέκταση της φωτιάς. Κατά την καύση της Τρίτης, πήρε φωτιά ο μεγάλος όγκος των κλαδεμάτων». Αυτός ήταν και ο λόγος που χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για την αποτροπή εξάπλωσης της πυρκαγιάς και για την κατάσβεση της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments