Πολιτική

Στέφανος Κασσελάκης / Ούτε μία περίπτωση ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια

Στέφανος Κασσελάκης / Ούτε μία περίπτωση ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια

Πηγή Φωτογραφίας: [367962] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ - ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ο κ. Μητσοτάκης που πήρε αποζημιώσεις για τις ελιές του, πότε είχε δανείσει στο κόμμα του; Χαλάω την πιάτσα;» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στο Mega

Δεν υπάρχει περίπτωση ως πρωθυπουργός να στείλω τη χώρα στα βράχια, ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνέντευξή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega προσθέτοντας ότι «σε αντίθεση με τους κκ Μητσοτάκη και Χατζηδάκη εγώ έχω επιχειρήσει και ξέρω από προϋπολογισμούς».

Ο ίδιος τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από ελαφρύνσεις και ειδικότερα των έμμεσων φόρων υπογράμμισε το άδικο μέτρο που ισχύει σήμερα ότι με τη μισθωτή εργασία να φορολογείται με τεράστιους συντελεστές και την ίδια ώρα τα μερίσματα με πολύ χαμηλούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του οικονομικού προγράμματος που παρουσίασε χθες επανέλαβε την προοδευτική κλίμακα για εισοδήματα κάτω των 60.000 ευρώ «ώστε να βγαίνει ο μήνας» στην κατάργηση του φόρου στα μερίσματα με ταυτόχρονη φορολογία στη μονάδα, κάνοντας λόγο για μέτρα που δίνουν κίνητρο για ανάπτυξη από την εργασία και επανεπένδυση από τους επιχειρηματίες.

Παράλληλα, ο Στ. Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη για πλαφόν στην κερδοφορία στο ρεύμα ενώ όσον αφορά στις φοροελαφρύνσεις στα βασικά αγαθά και το δήθεν επιχείρημα του Κ. Μητσοτάκη ότι ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ δεν θα πάει στην τσέπη των φορολογουμένων ο Στ. Κασσελάκης τόνισε ότι αυτή αποτελεί παραδοχή του πρωθυπουργού για ύπαρξη ολιγοπωλίων.

«Έχουμε ρεκόρ 30 ετών στους έμμεσους φόρους σε έσοδα» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτοντας ότι «είμαστε στην θέση 24 από τους 27 της ΕΕ σε αγοραστική δύναμη» και ταυτόχρονα έχουμε τις καλύτερες θέσεις όσον αφορά στα μερίσματα των επιχειρηματιών.

Επιπλέον τονίζοντας ότι το φορολογικό πλαίσιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έχει ως αποτέλεσμα «έκρηξη ανάπτυξης και πάταξη της φοροδιαφυγής» επανέλαβε την πρόταση για κατάργηση της προκαταβολής του φόρους εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών»

«Δεν με ενδιαφέρουν τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών. Νομίζω ο ελληνικός λαός τούς έχει βαρεθεί. Έχετε δει πόσα παπούτσια έχω λιώσει σε όλη τη χώρα; Με κάθε σεβασμό δεν μπορείτε να πείτε ότι το “φεύγα το έχεις εύκολο”. Δεν μπορεί να ισχύει και το ένα και το άλλο. Επιλέξτε. Έχω το “φεύγα” εύκολο ή έχω το “τρέχα μέσα στον κόσμο” εύκολο;» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην αρχή «προσπάθησαν να μου προσάψουν ότι είμαι lifestyle και ρηχός μετά ότι ήμουν ηλίθιος και τώρα ότι είμαι κακός, αυταρχικός και διαπλεκόμενος. Πολύς πανικός από τον κ. Γκρίνμπεργκ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments