Πολιτική

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τα emails Ασημακοπούλου

Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τα emails Ασημακοπούλου

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019 (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Για αλαζονεία και ατιμωρησία κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ζητούν ακόμη και αποπομπή υπουργών.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των emailsπου εστάλησαν μαζικά σε αποδήμους από το γραφείο της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία αποσύρθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βάζουν πλέον στο κάδρο και την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα μετά την απόσυρση της κ. Ασημακοπούλου από το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, παραιτήθηκε ο γ.γ του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης και απομακρύνθηκε ο γραμματέας αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ: Το υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί σαν παραμάγαζο της ΝΔ

Πιο ειδικά, σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, “η κυβέρνηση ομολόγησε την ενοχή της για το σκάνδαλο της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων, με την αποπομπή της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς και από τη θέση τους, τον ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη και τον Γραμματέα Διασποράς της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο.

«Μένει να δούμε το πραγματικό βάθος και την έκταση» του σκανδάλου της διαρροής χιλιάδων ηλεκτρονικών διευθύνσεων αποδήμων στην ευρωβουλεύτρια Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επισημαίνει ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες με τις καρατομίσεις από ευρωψηφοδέλτια, ΥΠΕΣ και γραμματεία αποδήμων της ΝΔ.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το θέμα, καθώς έχουν περάσει δύο ολόκληρες εβδομάδες από τότε που το θέμα έχει δει το φως της δημοσιότητας. «Μετά τον σάλο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων αποδήμων, η κυρία Ασημακοπούλου αποσύρεται -ετεροχρονισμένα- από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Ανδρουλάκης: Κλιμακώνεται η αλαζονεία της κυβέρνησης, που αναγεννιέται από την ατιμωρησία

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων εξωτερικού στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μέσω του γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και του γραμματέα Απόδημου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Δεν μπορώ να μην σχολιάσω σήμερα την αποψίλωση του υπουργείο Εσωτερικών. Τα φαινόμενα διαφθοράς συνεχίζονται, διότι κλιμακώνεται η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Μια αλαζονεία που αναγεννάται από την ατιμωρησία».

«Δεν θα ξεχάσω την κυρία Ασημακοπούλου να χαρακτηρίζει ‘μύθο’ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την υπόθεση των υποκλοπών. Δεν θα ξεχάσουμε τη συγκάλυψη σε αυτό το σκάνδαλο, αλλά και εκείνη που επιχειρούν στην εξεταστική επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών. Το μοτίβο ‘συγκάλυψη και διαφθορά’ συνεχίζεται», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και προσέθεσε: «Εμείς, λοιπόν, ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει την εμπιστοσύνη του στις ευρωπαϊκές εκλογές, για να έχει μια γνήσια προοδευτική επιλογή διακυβέρνησης του τόπου και να αλλάξει η πατρίδα μας σελίδα. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Να γίνει ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ εμπόδιο και φραγμός στην αλαζονεία, την ατιμωρησία και τη διαφθορά της Νέας Δημοκρατίας».

ΚΚΕ: Έμμεση παραδοχή ενοχής η απόσυρση της Ασημακοπούλου από το ψηφοδέλτιο

Ως έμμεση παραδοχή της παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων του εξωτερικού ερμηνεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας την απόσυρση της κ. Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Η «απόσυρση» της κυρίας Ασημακοπούλου απ’ το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ συνιστά έμμεση παραδοχή της ενοχής για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Νέα Αριστερά: Ο Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον Βορίδη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει τον πρώην υπουργό Εσωτερικών και νυν υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων προς όφελος της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς κ. Κωστής Καρπόζηλος.  

Ο Κωστής Καρπόζηλος σημειώνει ότι «οι πολιτικές ευθύνες αγγίζουν τόσο τον προηγούμενο όσο και τη νυν υπουργό εσωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου», προσθέτοντας πως «η Νέα Δημοκρατία καίει δυο μεσαία κομματικά στελέχη και την κυρία Ασημακοπούλου θεωρώντας ότι η υπόθεση έκλεισε. Γελιούνται».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments