Αθλητισμός

Γιούργκεν Κλοπ εναντίον Τσάμπι Αλόνσο

Γιούργκεν Κλοπ εναντίον Τσάμπι Αλόνσο

Πηγή Φωτογραφίας: .gq-magazine.co.uk

Η Μίλαν θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα στον ιταλικό εμφύλιο της προημιτελικής φάσης της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Λίβερπουλ την Αταλάντα, η Λεβερκούζεν την Γουέστ Χαμ και η Μπενφίκα την Μαρσέιγ.

Σπουδαίες μάχες ανέδειξε η κλήρωση για τους «8» του Europa League, με τις ομάδες να υπόσχονται θέαμα υψηλού επιπέδου και μεγάλες συγκινήσεις. Η Μίλαν θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα στον ιταλικό εμφύλιο της προημιτελικής φάσης της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Λίβερπουλ την Αταλάντα, η Λεβερκούζεν την Γουέστ Χαμ και η Μπενφίκα την Μαρσέιγ.

Ο νικητής του Μπενφίκα/Μαρσέιγ θα κοντραριστεί στα ημιτελικά με τον αντίστοιχο του Λίβερπουλ/Αταλάντα και ο νικητής του Μίλαν/Ρόμα με τον αντίστοιχο του Λεβερκούζεν/ Γουέστ Χαμ. Ο τελικός θα διεξαχθεί Τετάρτη 22 Μαΐου στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Ομάδες που θα μπορούσαν κάλλιστα να αγωνίζονται στο Champions League και μάλιστα στα τελευταία στάδια της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τους λάτρεις της «στρογγυλής θεάς» να εύχονται έναν τελικό Λίβερπουλ – Λεβερκούζεν.

Γιούργκεν Κλοπ εναντίον Τσάμπι Αλόνσο. Εάν μάλιστα οι Reds φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, ο τελικός θα είναι το τελευταίο παιχνίδι του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ένας ακόμα λόγος για να βρεθεί η βρετανική ομάδα στο Δουβλίνο στις 22/5.Ο Κλοπ απέναντι στον καλύτερο προπονητή της νέας γενιάς. Τον φοβερό και τρομερό, Τσάμπι Αλόνσο. Τον Ισπανό που έχει εκτοξεύσει την Λεβερκούζεν και την οδηγεί εκ του ασφαλούς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μια ομάδα που είναι αήττητη στη φετινή σεζόν, εντός αλλά και εντός συνόρων, με τις Ασπιρίνες να ονειρεύονται ακόμα και την κατάκτηση του Europa League. Μια σπουδαία ομάδα, που παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και δείχνει ικανή για μεγάλα πράγματα. Εμφανίσεις που έχουν κάνει τον Τσάμπι Αλόνσο περιζήτητο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μάλιστα, είναι πιθανό να αντικαταστήσει τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ το ερχόμενο καλοκαίρι, όταν θα αποχωρήσει ο Γερμανός από την τεχνική ηγεσία των Reds.

Ένας τελικός που θα είναι ιστορικής σημασίας για πολλούς λόγους. Ένας τελικός που θα ήθελαν όλοι. Όμως, πόσο πιθανό είναι να δούμε τις δύο ομάδες να διεκδικούν το τρόπαιο τον ερχόμενο Μάιο;

Το Supercomputer έχοντας στη βάση του όλα τα δεδομένα των οκτώ ομάδων και τρέχοντας 1000 διαφορετικά σενάρια, βγάζει τις πιθανότητες που υπάρχουν για μια μονομαχία Λίβερπουλ – Λεβερκούζεν ή αλλιως Κλοπ – Αλόνσο στον τελικό του Europa League.

Οι Reds έχουν 72.3% πιθανότητες να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Αταλάντα και να βρεθούν στα ημιτελικά και η Μπενφίκα 59.2% το αντίστοιχο της Μαρσέιγ. Παράλληλα, το Supercomputer δίνει 66.5% πιθανότητες στην Λεβερκούζεν να αποκλείσει την Γούεστ Χαμ και 62.5% στη Μίλαν να αφήσει εκτός συνέχειας τη Ρόμα.

Σε αυτό το σενάριο θα έχουμε τους εξής ημιτελικούς: Μπενφίκα/Λίβερπουλ και Λεβερκούζεν/Μίλαν. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Supercomputer η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει 54% πιθανότητες να φτάσει στον μεγάλο τελικό της 22ας Μαΐου, ενώ στο άλλο ζευγάρι δίνει ως φαβορί την Μίλαν με 58.3% έναντι 41.7% της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο.

Με βάση τις πιθανότητες, ο τελικός θα είναι Λίβερπουλ – Μίλαν, με την Λεβερκούζεν να αποκλείεται στα ημιτελικά από τους Ροσονέρι. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα δεδομένα του Supercomputer, που εάν επιβεβαιωθούν θα χάσουμε την ευκαιρία να δούμε έναν μεγάλο τελικό: Κλοπ – Αλόνσο, στο κύκνειο άσμα του Γερμανού στον πάγκο της βρετανικής ομάδας.

Η Λίβερπουλ μάλιστα φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Europa League, με το Supercomputer, πριν την έναρξη της προημιτελικής φάσης, να δίνει 37.2% στους Reds να πάρουν τον φετινό τίτλο. Στο 21.7% το αντίστοιχο ποσοστό της Μπάγερ Λεβερκούζεν…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments