Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Κρύο το πρωί – Άνοιξη το μεσημέρι

Καιρός σήμερα: Κρύο το πρωί – Άνοιξη το μεσημέρι

Πηγή Φωτογραφίας: Ανθισμένες αμυγδαλιές σε περιοχή του νομού Λάρισας. (EUROKINISSI)

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Άστατος θα είναι ο καιρός τις επόμενες ημέρες στη χώρα, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν ότι οι παρελάσεις την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν υπό βροχή σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τους μετεωρολογους ο καιρός από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα 25η Μαρτίου θα παρουσιάσει δύο «πρόσωπα». Συγκεκριμένα σε ορισμένες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια, ενώ σε άλλες οι παρελάσεις θα γίνουν υπό βροχή.

Σήμερα και έως το μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα βελτιωθεί, με άνοδο της θερμοκρασίας. Την Παρασκευή το απόγευμα και έως το πρωί του Σαββάτου στα κεντρικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Νέα βελτίωση αναμένεται την Κυριακή, ενώ τα πρώτα στοιχεία δίνουν για την 25η Μαρτίου πιο ηλιόλουστο καιρό στα ανατολικά και νότια, ενώ στα δυτικά και τα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Μαρουσάκης: «Ενδεχομένως να επηρεαστούν οι παρελάσεις» Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο καιρός είναι πιθανό να χαλάσει τα σχέδια όσων έχουν κανονίσει να το περάσουν στην ύπαιθρο. Ο γνωστός μετεωρολόγος προβλέπει πως ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι σχετικά ήπιος αλλά ανήμερα της 25ης Μαρτίου δεν προβλέπεται να παραμείνει έτσι. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής κάνει λόγο για άστατες καιρικές συνθήκες, από τις οποίες είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν και οι παρελάσεις. «Αν και ο καιρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπιος για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, δεν θα συμβεί το ίδιο και για την 25η Μαρτίου, όπου τα πρώτα στοιχεία θέλουν άστατες καιρικές συνθήκες που ενδεχομένως να επηρεάσουν και τις παρελάσεις. Θα περιμένουμε να δούμε και τα νεότερα στοιχεία που θα τρέξουν τις επόμενες ημέρες μήπως και σταθούμε πιο τυχεροί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρναούτογλου: Βροχές, αλλά και 22άρια

Νέα αστάθεια θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε ορισμένες περιοχές, τις πρωινές ώρες, βελτίωση όμως αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας, από το μεσημέρι κι έπειτα.

Ο προγνώστης της ΕΡΤ ανέφερε πως τη Δευτέρα, 25η Μαρτίου, «θα περάσει πολύ γρήγορα μια νέα αστάθεια και θα επηρεάσει τη βόρεια Ελλάδα, αλλά και τα δυτικά της χώρας. Έτσι, τοπικές μπόρες θα έχουμε το πρωί σε Ιόνιο, Ήπειρο τα δυτικά της Θεσσαλίας και της Στερεάς. Μετά το μεσημέρι όμως ο καιρός θα ανοίξει παντού με τη θερμοκρασία στα κεντρικά να φτάνει τους 20 με 22 βαθμούς».

Κολυδάς: Αστάθεια και καιρός τύπου «Π» Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις του Θοδωρή Κολυδά, την Παρασκευή η έξοδος θα γίνει με αστάθεια στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα , όχι όμως ιδιαίτερα έντονη. Το Σαββατοκύριακο η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά , ο καιρός θα είναι βελτιωμένος και η θερμοκρασία θα ανέβει -κυρίως την Κυριακή- που θα γυρίσουν οι άνεμοι σε νοτιάδες. -Ανήμερα της Εθνικής μας εορτής θα έχουμε βροχές στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο (καιρός του “Π” ), ενώ στα υπόλοιπα θα υπάρχει μόνο τοπική συννεφιά. -Η παρέλαση χωρίς προβλήματα. – Στην επιστροφή προσοχή στους δρόμους, αν και από το απόγευμα προβλέπεται βαθμιαία βελτίωση του καιρού.

Ο καιρός σήμερα

Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται βελτιωμένος καιρός με αραιές νεφώσεις. Πυκνότερες θα είναι οι νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17-19, στην Ήπειρο από 2 έως 18, στη Θεσσαλία από 2 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 19-21 βαθμούς, στα Επτάνησα από 6 έως 19, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Περισσότερο ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στα Δωδεκάνησα, φτάνοντας τα 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά τα 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι δυτικών και βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως στη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Γενικά αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-03-2024 Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-03-2024 Στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ηπειρωτικά, όπου πιθανόν να σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και μόνο στην περιοχή νότιας Πελοποννήσου – Κυθήρων θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-03-2024 Στα δυτικά νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα δυτικά και νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-03-2024 (ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ) Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια και ανατολικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments