Τεχνολογία

Google: Γαλλικό πρόστιμο 250 εκατ. ευρώ για τα κείμενα που διάβασε το Gemini

Google: Γαλλικό πρόστιμο 250 εκατ. ευρώ για τα κείμενα που διάβασε το Gemini

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: A logo of Google is seen at its exhibition space, at the Viva Technology conference dedicated to innovation and startups at Porte de Versailles exhibition center in Paris, France June 15, 2022. REUTERS/Benoit Tessier/File Photo

Η εταιρεία χρησιμοποίησε υλικό που προστατεύεται με copyright για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης

Η αρχή ανταγωνισμού της Γαλλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επέβαλε πρόστιμο 250 εκατ. στην Google για κατάχρηση της πνευματικής ιδιοκτησίας μεγάλων εκδοτών.

Σύμφωνα με την αρχή, η τεχνητή νοημοσύνη Bard της Google, η οποία έχει πλέον μετονομαστεί σε Gemini, εκπαιδεύτηκε με άρθρα εκδοτών και ειδησεογραφικών πρακτορείων χωρίς άδεια.

Ανάλογες αγωγές έχουν υποβληθεί κατά της αμερικανικής OpenAI από εκδότες, συγγραφείς και άλλους δημιουργούς που διαμαρτύρονται για τη χρήση του έργου τους στην εκπαίδευση του ChatGPT.

Σύμφωνα με τη γαλλική αρχή ανταγωνισμού, η Google έχει δεσμευτεί να μην αρνηθεί τις κατηγορίες. Έχει προτείνει επίσης διορθωτικά μέτρα για κάποιες παραβάσεις.

Όπως αναφέρει το Reuters.Το νέο πρόστιμο αφορά την παλιά διένεξη της Google με ειδησεογραφικούς οργανισμούς, ανάμεσά τους το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Η διαμάχη υποτίθεται ότι είχε επιλυθεί το 2022 όταν ο γίγαντας του Διαδικτύου απέσυρε έφεση κατά της αρχής ανταγωνισμού (Autorite de la Concurrence) για αρχικό πρόστιμο 500 εκατ. ευρώ.

Την Τετάρτη, όμως, η αρχή ανέφερε ότι η Google παραβίασε τέσσερις από τις επτά δεσμεύσεις της, μεταξύ άλλων την υποχρέωση να διαπραγματευτεί με τους εκδότες για την αποζημίωσή τους και να προσφέρει διαφανή πληροφόρηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments