EDITOR'S PICK

Υπάρχει ένα τραγούδι που καταπολεμά την αϋπνία

Υπάρχει ένα τραγούδι που καταπολεμά την αϋπνία

Πηγή Φωτογραφίας: Image generated with AI by L4LM

. Το εν λόγω τραγούδι γράφτηκε με τη βοήθεια εξειδικευμένων μουσικοθεραπευτών ενώ έχει αναγνωριστεί για την ηρεμιστική και χαλαρωτική του επίδραση.

Αν θες να κοιμηθείς καλά, να μειώσεις το στρες, να βελτιώσεις τη συγκέντρωσή σου και να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, τότε ξέρουμε ποιο τραγούδι πρέπει να ακούσεις. Για την ακρίβεια, υπάρχει ένα τραγούδι που μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα και αυτό, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο.

Για την ακρίβεια, οι ειδικοί λένε πως η μουσική, και πιο συγκεκριμένα το τραγούδι Weightless του βρετανικού συγκροτήματος Marconi Union, μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο. Το εν λόγω τραγούδι γράφτηκε με τη βοήθεια εξειδικευμένων μουσικοθεραπευτών ενώ έχει αναγνωριστεί για την ηρεμιστική και χαλαρωτική του επίδραση.

Επιπλέον, μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Westminster το 2011 έδειξε ότι το Weightless μειώνει τον καρδιακό ρυθμό και την εγκεφαλική δραστηριότητα που σχετίζεται με το στρες κατά 65%. Το τραγούδι μειώνει επίσης το άγχος κατά 35%, 11% περισσότερο δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι που αναλύθηκε ενώ αυξάνει και την παραγωγικότητα.

Αλλά τι είναι αυτό που κάνει το Weightless τόσο ξεχωριστό; Η επιστήμη καταλήγει στο συμπέρασμα πως η έλλειψη επανάληψης είναι σίγουρα ένα από τα πράγματα που βοηθάνε πολύ, όπως και οι ηχητικές παραλλαγές σε συνδυασμό με τη μελωδία και τον ήχο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments