Focus

To «Kate-gate» συμβαίνει και στη Νότια Κορέα -Άφαντη εδώ και μήνες η Πρώτη Κυρία της χώρας -Τι γίνεται

To «Kate-gate» συμβαίνει και στη Νότια Κορέα -Άφαντη εδώ και μήνες η Πρώτη Κυρία της χώρας -Τι γίνεται

Πηγή Φωτογραφίας: Kim chose a pointy neck button-up shirt that goes perfectly with the tailored three-button suit jacket.//e.vnexpress.net

Με τις ανησυχίες που έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι λιγοστές – και όχι δημόσιες - εμφανίσεις της πριγκίπισσας της Ουαλίας μετά την εγχείριση, στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου, η απουσία της Κιμ Κιον Χι έχει δώσει τροφή σε φήμες στη Νότια Κορέα με σχολιαστές να υποστηρίζουν ότι πίσω από την εξαφάνισή της από την πολιτική αρένα κρύβεται το σκάνδαλο με την πολυτελή τσάντα που έλαβε ως δώρο και τις εκλογές του ερχόμενου μήνα.

Η εξαφάνιση εδώ και μήνες από το προσκήνιο της Πρώτης Κυρίας της Νότιας Κορέας έχει πυροδοτήσει εικασίες και συγκρίσεις με την περίπτωση της Κέιτ Μίντλετον, μελλοντικής βασίλισσας της Βρετανίας.

Με τις ανησυχίες που έχουν προκαλέσει στη Βρετανία οι λιγοστές – και όχι δημόσιες – εμφανίσεις της πριγκίπισσας της Ουαλίας μετά την εγχείριση, στην οποία υποβλήθηκε στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου, η απουσία της Κιμ Κιον Χι έχει δώσει τροφή σε φήμες στη Νότια Κορέα με σχολιαστές να υποστηρίζουν ότι πίσω από την εξαφάνισή της από την πολιτική αρένα κρύβεται το σκάνδαλο με την πολυτελή τσάντα που έλαβε ως δώρο και τις εκλογές του ερχόμενου μήνα.

Η Κιμ Κιον Χι έχει να εμφανιστεί δημοσίως εδώ και τέσσερις μήνες, πράγμα ασυνήθιστο για μια Πρώτη Κυρία που έχει παίξει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Νότιας Κορέας αφότου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου το 2022 ο σύζυγός της, Γιουν Σουκ Γέολ, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Independent.

H τελευταία φορά που εθεάθη η ηλικίας 51 ετών Κιμ Κιον Χι ήταν όταν συνόδευσε τον περασμένο Δεκέμβριο τον άνδρα της σε επίσημο ταξίδι στην Ολλανδία. Έναν μήνα νωρίτερα το προεδρικό ζεύγος της Νότιας Κορέας είχε συναντηθεί με τον βασιλιά Κάρολο, τη βασίλισσα Καμίλα και τους Γουίλιαμ και Κέιτ στο Λονδίνο. Με ένα μακρύ γκρι παλτό η Κιμ Κιον Χι πόζαρε στο φακό δίπλα στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, καθώς η βασιλική φρουρά απέδιδε τιμές στους επίσημους επισκέπτες.

Το σκάνδαλο με την τσάντα Dior Ήταν την ίδια περίοδο που φούντωσε το σκάνδαλο με την τσάντα Dior στη Νότια Κορέα κι είχε ως αποτέλεσμα να κατακρημνιστεί κάτω από το 30% η δημοτικότητα του προέδρου Γιουν Σουκ Γέολ τον Φεβρουάριο για πρώτη φορά εδώ και εννέα μήνες.Το σκάνδαλο ξέσπασε μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο που μαγνητοσκόπησε κρυφά ένας αμερικανο-κορεάτης πάστορας και στο οποίο απεικονίζεται η πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, να αποδέχεται ως δώρο την πανάκριβη τσάντα Dior των 2.200 δολαρίων παραβιάζοντας το νόμο κατά της διαφθοράς της χώρας, που απαγορεύει σε δημόσιους λειτουργούς και τις συζύγους τους να αποδέχονται δώρα αξίας άνω των 750 δολαρίων κάθε φορά ή συνολικά 2.200 δολαρίων ετησίως. Το βίντεο προκάλεσε αναστάτωση εντός του κυβερνώντος κόμματος, ενώ η αντιπολίτευση απαίτησε τη συγγνώμη του Προέδρου και της Πρώτης Κυρίας, που τη βάφτισε «Μαρία Αντουανέτα της Σεούλ» ένας βουλευτής.

Όπως είπε, τέτοιες αποφάσεις μπορεί να λάβει ένα κόμμα κατά την «εκλογική περίοδο, ειδικά αν η Πρώτη Κυρία είναι υπόλογη για σκάνδαλα ή άλλα θέματα για πολιτικούς λόγους. Για να συγκεντρώσει τις περισσότερες δυνατές ψήφους το κόμμα που προηγείται είναι προτιμότερο να βγάλει από το κάδρο ακανθώδη θέματα, όπως εκείνο με την τσάντα Dior».

Η αμφιλεγόμενη Πρώτη Κυρία της Νότιας Κορέας Πέρα από το σκάνδαλο με την τσάντα Dior η Κιμ Κιον Χι έχει απασχολήσει κι άλλες φορές τα ΜΜΕ στη Νότια Κορέα.

Προτού αναλάβει καθήκοντα προέδρου ο άνδρας της, η Κιμ είχε ζητήσει δημοσίως συγγνώμη στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας επειδή «φούσκωσε» τα διαπιστευτήριά της στο βιογραφικό της, ενώ το 2022 κυκλοφόρησαν εις βάρος της ισχυρισμοί ότι είχε κάνει λογοκλοπή στη διδακτορική της διατριβή και άλλες δημοσιεύσεις της στη διάρκεια της ακαδημαϊκής της καριέρας.

Στο παρελθόν η Κιμ είχε κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή, ενώ δικαστήριο έκρινε ότι ένας τραπεζικός της λογαριασμός καθώς και εκείνος της μητέρας της είχαν χρησιμοποιηθεί σε σκάνδαλο χειραγώγησης τιμών μετοχών προ δωδεκαετίας. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε να περάσει νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στην Εθνοσυνέλευση της Νότιας Κορέας να ερευνήσει την φερόμενη εμπλοκή της Πρώτης Κυρίας στο σκάνδαλο χειραγώγησης των μετοχών της Deutsche Motors, αλλά ο άνδρας της το μπλόκαρε τον Δεκέμβριο ασκώντας βέτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments