Διεθνή

Μόσχα: «Τρομοκρατικό» χτύπημα λέει το ΥΠΕΞ: Πάνω από 40 νεκροί και 100 τραυματίες

Μόσχα: «Τρομοκρατικό» χτύπημα λέει το ΥΠΕΞ: Πάνω από 40 νεκροί και 100 τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Μόσχα: «Τρομοκρατικό» χτύπημα λέει το ΥΠΕΞ: Πάνω από 40 νεκροί και 100 τραυματίες

«Τρομοκρατικό χτύπημα» χαρακτήρισε το μακελειό στη Μόσχα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όπου τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν

«Τρομοκρατικό χτύπημα» χαρακτήρισε το μακελειό στη Μόσχα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, όπου τουλάχιστον 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν. 

Όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, πέντε άνδρες άνοιξαν πυρ λίγο πριν ξεκινήσει συναυλία της ομάδας «Picnic» ενώ υπάρχουν αναφορές και για εκρήξεις.

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης Nexta, ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί σε 40 ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 100.

Συνελήφθη ύποπτος για την επίθεση

Σε εξέλιξη είναι η αστυνομική επιχείρηση στη Μόσχα, προκειμένου να εντοπιστούν οι ένοπλοι που το απόγευμα της Παρασκευής σκόρπισαν τον θάνατο σε συναυλιακό χώρο, αφήνοντας πίσω τους τουλάχιστον 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, ενώ οι Αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία του υπόπτου που έχει συλληφθεί δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ σύμφωνα με το Reuters οι ένοπλοι ήταν τουλάχιστον πέντε και πυροβολούσαν αδιακρίτως τόσο στο φουαγιέ όσο και εντός της αίθουσας του συναυλιακού χώρου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 100.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης της περιοχής από δυνάμεις ασφαλείας που έχουν φτάσει.

Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στον συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντάς το “τερατώδες έγκλημα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments