Πολιτική

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Φτάνουν τις 100 οι αγωγές για την υπόθεση των emails

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Φτάνουν τις 100 οι αγωγές για την υπόθεση των emails

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των απόδημων Ελλήνων με πολλούς εξ αυτών να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και οι αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των απόδημων Ελλήνων

Η υπόθεση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των απόδημων Ελλήνων με πολλούς εξ αυτών να καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και οι αγωγές κατά του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το MEGA, στο γραφείο του δικηγόρου Βασίλη Σωτηρόπουλου ετοιμάζονται 100 αγωγές για να σταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών. Η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει λάβει δέκα εξώδικα από άτομα που πήραν email της, ενώ έχει γίνει και μία αγωγή εναντίον της.

Η ίδια έχει παραδώσει όλο το αρχείο της στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, η οποία χθες βρισκόταν επί τέσσερις ώρες στο υπουργείο Εσωτερικών.

Επόμενος σταθμός της Αρχής φαίνεται ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία, με τον πήχη τον προσδοκιών να μην είναι ψηλά, ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, ο πρώην γραμματέας αποδήμων, που έστειλε στην κυρία Ασημακοπούλου τα emails που πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων (Μάιος – Ιούνιος 2023).

Στο στόχαστρο πάντως έχει μπει και η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, με την αντιπολίτευση να έχει ήδη ζητήσει τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να κληθεί η υπουργός, η οποία «έχει την πολιτική ευθύνη». Τέλος οι απόδημοι εκφράζουν φόβους ότι εκτός από τα email τους έχουν διαρρεύσει και άλλα προσωπικά στοιχεία τους όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments