Πολιτική

Δημοσκοπήσεις: Double score για Μητσοτάκη και καμπανάκι για την ακρίβεια

Δημοσκοπήσεις: Double score για Μητσοτάκη και καμπανάκι για την ακρίβεια

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εξακολουθεί να είναι ο Μητσοτάκης.

Εικόνα από την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης Μητσοτάκη επανάφεραν οι χθεσινές δημοσκοπήσεις, καθώς τόσο η έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24, όσο και αυτή της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, φέρνουν το κυβερνών κόμμα πολύ κοντά σε μια εκλογική επίδοση αντίστοιχη των Ευρωεκλογών του 2019, όταν η ΝΔ κατετάγη πρώτη με ποσοστό 33,12%.

Αντίθετα, μακριά από τα εκλογικά αποτελέσματα των προηγούμενων Ευρωεκλογών εξακολουθεί να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς το 2019 η Κουμουνδούρου είχε λάβει ποσοστό 23,75%, διατηρώντας δικαιωματικά τη δεύτερη θέση. Στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, ωστόσο, η μάχη για την ίδια θέση, κατά πάσα πιθανότητα, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος αλλαγής, προβλέπεται αδυσώπητη. Και αυτό, γιατί οι διαφορές που σημειώνονται ανάμεσα στα δύο κόμματα του προοδευτικού τόξου είναι οριακές και στις δύο τελευταίες μετρήσεις, με την αξιωματική αντιπολίτευση να «ανοίγει την ψαλίδα» υπέρ της, ιδίως στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, για το Mega.

Για τη Χαριλάου Τρικούπη, η πτωτική πορεία σε επίπεδο δημοσκοπικών δεδομένων εξακολουθεί να υφίσταται, στη σκιά και της στάσης του κόμματος σε κρίσιμα νομοσχέδια το τελευταίο χρονικό διάστημα, την ώρα που το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση υπό τον Κυριάκο Βελόπουλο ανεβάζουν ταχύτητες και μαζί την απήχηση των κομμάτων τους, όπως διαφαίνεται, στην πλατιά, λαϊκή βάση.

Καμπανάκι για την ακρίβεια

Ταυτόχρονα, ως προς την ιεράρχηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας δεν φαίνεται να έχουν πείσει την κοινή γνώμη, η οποία σε ποσοστό 82% δηλώνει μη ικανοποιημένη από τους μέχρι τώρα χειρισμούς, ενώ έπεται σταθερά ως εξίσου μείζον πρόβλημα, η κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, στη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το κεντρικό δελτίο του Action24, το κυβερνών κόμμα κερδίζει μισή μονάδα μέσα στο τελευταίο 20ημερο και φτάνει στο 34,4% στην εκτίμηση ψήφου, με τη διαφορά του από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ να φτάνει στις 21 ποσοστιαίες μονάδες, παρά το κέρδος 1,5 μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments