Πολιτική

Εξομαλύνονται σταδιακά οι σχέσεις Κυβέρνησης – Εκκλησίας

Εξομαλύνονται σταδιακά οι σχέσεις Κυβέρνησης – Εκκλησίας

Πηγή Φωτογραφίας: [355297] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ "ΣΧΙΣΤΟ - ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποια αγκάθια απομένουν.

Απόσταση ανάµεσα στο κλίµα ικανοποίησης, που καλλιεργείται µετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη µε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυµο, και στο πραγµατικό κλίµα που επικρατεί στις τάξεις της Ιεραρχίας διαπιστώνεται. Αυτό το οποίο επισηµαίνουν είναι ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν δρα τιµωρητικά για να χρειάζεται να αλλάξει τη στάση της, πόσω µάλλον στον εορτασµό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, το πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αρχιεπίσκοπο στις 25 Μαρτίου, και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα παραστεί στη δοξολογία της μεγαλούπολης, όπου θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Εν συνεχεία, θα καταθέσει στεφάνι και πρόκειται να παραστεί στην καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση.

Σχετικά µε τη συνάντηση Γεραπετρίτη – Ιερωνύµου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον προκαθήµενο της Ελλαδικής Εκκλησίας µεταφέρθηκε µήνυµα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να υποχωρήσουν οι τόνοι και πως οι δύο θεσµοί, πολιτεία και Εκκλησία, δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν.

Εκείνο µάλιστα που επισηµαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι είναι ότι έχει προστιθέµενη αξία πως η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στην κυβέρνηση και εκφράστηκε µέσω του υπουργού Εξωτερικών. Σχολιάζοντας την τήρηση του πρωτοκόλλου για τον εορτασµό της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισµού, συνοδικός ιεράρχης ανέφερε πως η απόφαση της τελευταίας ∆ιαρκούς Ιεράς Συνόδου διαφοροποιήθηκε αποκλειστικά και µόνο στην τέλεση της λειτουργίας στο Καθολικό της Μονής Πετράκη, αντί για τη Μητρόπολη Αθηνών την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Σύµφωνα µε τον ίδιο, η παραπάνω απόφαση δεν αλλάζει κάτι στα καθιερωµένα, οπότε δεν κοµίζει κάτι νέο από την πλευρά της Εκκλησίας, ενώ θα ήταν υπερβολή η ίδια απόφαση να ερµηνεύεται ως ρήγµα για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και αποκατάσταση των καλών σχέσεων µία ηµέρα αργότερα, στις 25 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, εκκλησιαστικές πηγές επισημαίνουν ότι αναπτύσσεται ένας πιο μετριοπαθής τόνος προς όφελος τόσο της Εκκλησίας όσο και της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή. Όσο για την εκκλησία, επισημαίνουν ότι η πολύ “σκληρή” στάση ορισμένων κληρικών και ορισμένων εκκλησιαστικών κύκλων μπορεί να κρατήσει μόνο τους πολίτες μακριά από την εκκλησία και να αποβεί εις βάρος της ποιμαντικής αποστολής της Εκκλησίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments